161349
13:32 12.042024

На Закарпатті побільшало дітей хворих на туберкульоз

Життя 642

Попри загальну тенденцію зменшення кількості випадків туберкульозу, на Закарпатті зростає захворюваність серед дітей. На сьогодні цей показник становить близько 3% від усіх захворілих.

Про це йшлося на першому цьогоріч засіданні Обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ в Закарпатській області під головуванням першого заступника керівника краю Мирослав Білецький.

За його словами, за підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце в Україні за показником захворюваності на туберкульоз. Торік фахівці фіксували незначне зниження кількості нових випадків недуги – 74 на 100 тис. населення.

Медики акцентують на тому, що чимало випадків несвоєчасного виявлення недуги, оскільки пацієнти не звертаються по допомогу, не проходять регулярне обстеження.

«Важливо розуміти, що у сучасних умовах, із наявними обладнанням, препаратами та методиками, туберкульоз – виліковна хвороба, а діагностика та лікування у разі виявлення – безкоштовні», – зазначив Мирослав Білецький.

Не варто нехтувати щорічним медичним оглядом, а якщо вас турбують кашель чи інші симптоми, обов’язково проконсультуйтесь із сімейним лікарем.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах