160631
08:30 27.032024

У Закарпатській ОВА відбулася зустріч із представниками УВК ООН

Життя 588

Гуманітарну місію Управління Верховного комісара ООН у справах біженців здійснює на Закарпатті з перших днів повномасштабної війни.

Спочатку це була фінансова допомога вимушеним переселенцям, продуктові набори для вразливих категорій населення, а згодом – створення нового житла для евакуйованих українців, надання комп’ютерної техніки та генераторів закладам соціальної сфери тощо.

«Пишаємося результатами співпраці з командою УВКБ ООН, адже низка спільних успішних проєктів були спрямовані передусім на підтримку людей, які постраждали від російської агресії», – підкреслив Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА, під час зустрічі з міжнародними партнерами.

Своєю чергою заступниця Постійного Представника Данії при офісі ООН в Женеві Анне Беккель К’ер зазначила, що організація продовжить свою діяльність у нашому регіоні, а також розгляне можливість розширення напрямків подальшої співпраці.

Віктор Микита зауважив, що пріоритетними сьогодні залишаються підтримка захисників, створення реабілітаційного центру 4.5.0 Recovery Center, розвиток будівництва соціального житла та організація відпочинку українських дітей за кордоном.

Перспективи спільної роботи за цими напрямками обговорили під час зустрічі з іноземними партнерами за участю Петро Добромільський – Голова Державної служби України у справах дітей.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах