160508
08:45 25.032024

У Берегові відбулася конференція закарпатських угорських вихователів дитячих садків

Життя 515

22 березня Асоціація угорських вчителів Закарпаття (KMPSZ) провела конференцію щодо проблеми переходу дитсадка в школу для вихователів та керівників угорських дитсадків Закарпаття.

Присутніх привітала завідувачка секції педагогіки дитячих садків (KMPSZ) Єва Габовда. Вона зазначила, що їхня конференція щороку базується на певній темі. На цьогорічній намагалися розкрити проблему переходу від дитячого садка до школи.

Після цього Емеке Бергауер-Олас, доцентка кафедри педагогіки, психології, дитячих садків, освіти та інституційного менеджменту ЗУІ ім.Ф.Ракоці, виступила з вступною лекцією «Шкільна зрілість чи придатність до школи?».

Потім доцентка ЗУІ Єва Гуттерер обійшла показник придатності рідної мови до школи. Після цього Андреа Йокоб, директорка гімназії імені Каталін Франгепан, розповіла про сучасні технології на етапі підготовки до школи. У другій половині дня вчитель-практик Моніка Шимон Ясік виступила з презентацією «Плавний перехід: школа в дусі НУШ». Насамкінець Емеке Бергауер-Олас познайомила учасників із практикою арт-терапії.

Конференція закарпатських угорських вихователів дитячих садків реалізована за підтримки уряду Угорщини.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах