160491
17:43 24.032024

У Косоні відбувся благодійний ярмарок на користь сільського дитсадка

Життя 884

У селі Косонь, що на Берегівщині, започаткували чудову ініціативу. 22 березня відбувся благодійний ярмарок для встановлення дитячого майданчика у дворі дитсадка «Золотий ключик». Місце для проведення ярмарку надав місцевий будинок культури.

На благодійному ярмарку на  бажаючих очікував широкий вибір. Були смачні домашні випічки, привабливі пряники, чудові великодні прикраси та писанки, зайчики та речі для декорування столу. Мета збору – обладнати місцевий дитсадок якомога більшою кількістю вуличних іграшок. Іграшки на подвір’ї закладу вже роками неактуальні. Більшість із них, з міркувань безпеки, керівництво закладу вже демонтувало, тож із наближенням гарної погоди та літа іграшок дітям стає все менше.

Вікторія Шутак, завідуюча дитсадком, як і мама, також бере активну участь у житті дитсадка, тому дуже близько сприймає належні умови утримання дошкільнят. Керівниця закладу на батьківських зборах пояснила проблему батькам і попросила їх про співпрацю задля виправлення ситуації. Однак ідея переросла початкові задуми. Була озвучена ініціатива благодійного ярмарку. До його підготовки з ентузіазмом долучилися батьки. «Подвір’я дитсадка за ці роки майже спорожніло. Востаннє його ремонтували багато років тому, поставили різні дерев’яні будиночки, гойдалки, але вони повільно занепадали через погодні умови. Ось так ми почали обговорювати з батьками те, що можемо придумати, що також не обтяжить їх фінансово, але все одно з цимтможна щось зробити», – розповіла Вікторія Шутак. 

 «Була чудова співпраця, чому я дуже рада, тому що більшість залучених батьків взялися за підготовку. Так народилася ця чудова подія, про яку я навіть не думала, що вона матиме такий масштаб і що стільки батьків докладе максимум зусиль задля цієї справи», – наголосила очільниця закладу.

Батьки та керівництво дитсадка також з ентузіазмом шукають прихильників, які б підтримали їх у благородній справі. Вони вірять, що спільними зусиллями можуть багато зробити для дітей.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах