160067
10:47 14.032024

У Закарпатській ОВА відбулася зустріч щодо підтримки ветеранів та їх родин

Життя 843

Обласна військова адміністрація та громадський сектор Закарпаття посилюють співпрацю в напрямку підтримки ветеранів і членів їхніх родин. На цьому під час зустрічі з близько 20 представниками благодійних і громадських організацій наголосив Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОВА.

«У нашій області чимало організацій реалізовують ініціативи, спрямовані на підтримку ветеранів, зокрема на полегшення процесу їхньої адаптації до мирного життя. Зараз нам потрібно об’єднати зусилля задля виведення послуг на якісно новий рівень, адже кількість ветеранів зростатиме. Наше завдання – вибудувати систему сталих довгострокових рішень, яка б ефективно працювала попри всі можливі виклики», – наголосив Петро Добромільський.

За ініціативи керівництва краю фахівці Закарпатського обласного центру соціальних служб спільно з представниками профільних структурних підрозділів ОВА, Обласного центру зайнятості розробили детальний «Алгоритм реалізації прав ветерана щодо гарантій надання соціальних послуг за результатами анкетування».

«Алгоритм стане у пригоді різним спеціалістам, які працюють з демобілізованими захисниками. Він допоможе фахівцям проводити базову психологічну оцінку, з’ясовувати всі потреби ветеранів, інформувати кожного з них про чинні державні й регіональні програми і послуги, розв’язувати проблемні питання тощо», – відзначила директорка Обласного центру соціальних служб Наталія Лакатош.

Своєю чергою регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Закарпатській області Таїсія Симочко підкреслила, що кожна організація має розуміти, на якому етапі вона може надавати демобілізованим захисникам інформацію про доступні для них послуги.

«На державному, регіональному та місцевому рівнях є чимало програм підтримки ветеранів та членів їхніх родин. З допомогою громадських організацій ми можемо все це розширити й масштабувати. Коли ми бачимо, що є можливості, нам важливо розуміти, хто й на якому етапі може надати людям потрібну їм інформацію та допомогу. Тож наша спільна мета сьогодні – вибудувати комунікацію між усіма сторонами, які надають допомогу цій категорії населення», – зауважила Таїсія Симочко.

На практичному етапі зустрічі представники благодійних та громадських організацій мали можливість поділитися власними успішними проєктами підтримки ветеранів і членів їхніх родин, поставити запитання щодо покращення надання допомоги цій категорії громадян.

До участі в обговоренні долучилися спеціалісти ветеранського простору «Вдома», Міжнародної організації з міграції, Товариства Червоного Хреста України, громадських організацій «Рух підтримки закарпатських військових», «Волонтери Закарпаття», «Щасливі діти», благодійних фондів «СОС Дитячі Містечка Україна», «Дерево мого життя», «Українська фундація громадського здоров’я», «Комітет медичної допомоги Закарпаття» та інші.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах