158932
12:19 14.022024

Юні музиканти Перечинської школи мистецтв стали переможцями декількох міжнародних та всеукраїнських конкурсів

Життя 2335

Здобувачі творчої освіти Перечинської школи мистецтв не тільки добре навчаються, а і беруть участь у різних конкурсах. І перемагають!

На фото Євгеній Кул та Станіслав Бушко

Протягом останніх місяців юні музиканти стали переможцями декількох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, здобувши призові місця. Завдяки вчителям закладу в Перечині підростають майбутні зірки великої сцени.

Кореспондентка «Карпатського об’єктива» поспілкувалася із директором школи Євгенієм Кулом, викладачкою вокалу Любов’ю Попович та з одним із переможців – Станіславом Бушком.

– Останнім часом нашій школі неймовірно фартить, – каже гордо і радісно Євгеній Северинович. – А все завдяки талановитим учням та сумлінним викладачам. Мій учень Максим Беца взяв участь у двох конкурсах – у всеукраїнському та міжнародному, і в обох отримав призове місце. Грав твір «Хуллоуін блюз» Ференца Берната. До речі, пан Ференц – мій викладач в Мукачівському державному університеті. Тепер він працює в Будапешті, куди виїхав із сім’єю, в консерваторії та коледжі. Він концертуючий гітарист, композитор, уродженець Закарпаття. Другий учень – Станіслав Бушко також брав участь у двох конкурсах і в обох став переможцем. Пишаюся своїми вихованцями.

Отже, юні музиканти взяли участь і отримали призові місця у таких конкурсах.

Максим Беца став лауреатом І Премії Всеукраїнського конкурсу мистецтв «Нове покоління» у номінації «народні інструменти, гітара». Конкурс проходив у Києві і був присвячений Дню Соборності України. У міжнародному конкурсі мистецтв «Еліта Арт», який проходив у столиці України, отримав диплом І Премії у номінації «народні інструменти».

Станіслав Бушко на конкурси представив композицію Юрія Шинкаренка «Лісові розбійники». У Двотуровому міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Chistmas star 2024» став лауреатом І Премії у номінації «інструментальний жанр, гітара» у ІІІ категорії (10-13 років). У Двотуровому міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Golden fest», який проводив Центр освітніх інновацій та творчості «Гармонія», також здобув І Премію у номінації «інструментальний жанр, гітара» у категорії ІІІ (10-13 років).

– Мені 11 років. У школі мистецтв навчаюся грі на гітарі третій рік. Мій викладач – Євгеній Северинович. Це був мій перший конкурс і перша перемога. Це стимул удосконалювати свою гру, вміння і навички і брати участь у наступних конкурсах. Мрію стати гітаристом або актором, – поділився планами юний музикант.

Наразі Станіслав готується до участі в обласному кущовому конкурсі, який проходитиме в Ужгороді за тиждень. Буде грати наживо два твори: «Веселі розбійники» та «Слоненя».

Брат та сестра Олег і Каміла Дутко під вправною настановою та організацією викладачки Любові Попович взяли участь у ІІ Міжнародному двотуровому конкурсі мистецтв «Українська традиція», виконавши композицію «Щедрий вечір», і стали переможцями, отримавши диплом І Премія у номінації «народний вокал». «Це ще зовсім діти, 7 і 8 років, але вони від народження мають хороший музичний слух, хороший голос, тому є де розвиватися», – зауважила Любов Попович.

Каріну Василиху в Перечині добре знають. Дівчина бере участь у багатьох культурно-мистецьких заходах громади і вже має певні здобутки та перемоги. Займається на двох відділах: по вокалу та грі на фортепіано.

Отримала диплом І премії у номінації «естрадне фортепіано» у VІІ Інтернаціональному двотуровому фортепіанному конкурсі «Піано-Арт», який проходив у Словаччині. Викладач – Надія Голуб.

– Днями стало відомо, що наша Карінка стала переможницею міжнародного конкурсу «Різдвяне диво», отримавши диплом І премії у категорії 10-12 років. Виконала пісню «Шлях до перемоги», – розповіла викладачка Любов Попович.

Педагогам та творчим наставникам організатори конкурсів надіслали Подяки за працю, професіоналізм і компетентність у розвитку талантів і творчих здібностей молоді, за бездоганну підготовку учасників до конкурсу, збереження та розвиток культури України.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах