158047
16:35 22.012024

Закарпатські рятувальники отримали подарунок від польських партнерів

Життя 1650

Три комплекти бензинових мотопомп для перекачування намулу та рідин, осушення затоплених об’єктів, що постраждали під час повеней та паводків сьогодні передано закарпатським рятувальникам.

Це – дуже вчасний і актуальний подарунок від наших польських партнерів, – заявив голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай. – Локальні підтоплення в нашій області стаються по кілька разів на рік. Останній паводок мав місце декілька днів тому. Через рясні опади та перезволоження грунтів затопило понад 300 гектарів землі, дороги, з десяток підвальних приміщень та погребів. Тепер ліквідовувати наслідки негоди стане простіше.

Ці насосні установки японського виробництва мають гарні технічні характеристики, хорошу зносостійкість та високу продуктивність. Тож, сподіваюсь – довго слугуватимуть рятувальникам і принесуть чимало користі людям».

Бензинові мотопомпи – подарунок від Підляського воєводства Республіки Польща. Вартість вантажу складає близько чверть мільйона гривень. Польські партнери вже не вперше допомагають Закарпаттю. Минулоріч сім комунальних закладів області отримали холодильники, пральні машини та мікрохвильові печі, комплекти медичного індивідуального захисту. Також 77 потужних павербанків були передані збройним силам України.

Закарпатська обласна рада висловлює щиру вдячність Управлінню Маршалека Підляського воєводства Республіки Польща за дружню підтримку та постійну готовність прийти на допомогу у цей складний для України час.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах