157614
16:52 8.012024

Закарпатських угорців підтримує вся угорська нація – держсекретар

Життя 1759

З початку війни в Україні за закарпатською угорською громадою стоїть не тільки Угорщина, її уряд, а вся угорська нація. На цьому наголосив державний секретар з питань політики та стратегії Угорщини Міклош Пані, звертаючись до родин, які беруть участь у таборі Товариства ім. Ракоці в місті Шаторалйауйгей. 

Державні установи, органи місцевого самоврядування, благодійні організації та церкви Угорщини і всього Карпатського басейну «як один стали на допомогу закарпатським угорцям», підкреслив посадовець.

Міклош Пані висловив сподівання, що цю солідарність закарпатська угорська громада відчуває. 

Він підкреслив, що уряд Угорщини намагається надавати всебічну підтримку Закарпаттю та угорській громаді, яка там проживає. 

Держсекретар наголосив, що уряд приділяє значну увагу угорським родинам. Так, цього року сума допомоги на виховання дітей була збільшена до 100 тисяч форинтів. 

Міклош Пані звернув увагу на важливість збереження сили місцевих громад та організацій, таких як зокрема Спілка закарпатських угорських багатодітних сімей. 

Він підкреслив, що, окрім фінансової допомоги, існує велика потреба, щоб місцеві громади «підтримували один одного і в духовному сенсі».

Уряд Угорщини і надалі робитиме все, щоб допомогти закарпатським угорцям, чи то гуманітарна діяльність, підтримка місцевих навчальних закладів, чи громадських організацій, наголосив Міклош Пані. 

Голова Товариства ім. Ракоці Чонґор Чакі в інтерв’ю ЗМІ повідомив, що в табір в Шаторалйауйгей приїхало двісті батьків і дітей із Закарпаття. Мета табору – дещо відволікти учасників від суворих воєнних буднів. 

Він таж зазначив, що організація цього року планує провести близько сотні заходів для угорської молоді. У січні та лютому зокрема значна увага приділятиметься подальшій підтримці закарпатців. 

Чонґор Чакі також повідомив, що із 15 січня проводитиметься табір для закарпатської молоді, котрий працюватиме кілька змін, до нього долучаться сотні учасників. 

(hirado.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах