157587
08:30 8.012024

Відбулося публічне обговорення Стратегії розвитку Ужгорода до 2030 року

Життя 1218

Презентацію та публічне обговорення з громадськістю Стратегії розвитку Ужгородської міської територіальної громади до 2030 року та Плану заходів на 2024-2026 роки з її реалізації провели у міськраді.

До робочої групи зі стратегічного планування увійшли науковці, представники громадськості та громадських організацій. У представлених для обговорення документах – основне бачення розвитку міста до 2030 року, визначено й основні стратегічні цілі. Стратегічне бачення розвитку Ужгородської міської територіальної громади на період до 2030 року планують досягати через реалізацію 4-ох стратегічних цілей:

1. Інноваційна і креативна економіка та підприємництво.

2. Високі якості людського капіталу і соціальних послуг.

3. Комфортний і безпечний простір громади.

4. Місто екологічної безпеки, чистого довкілля, озеленення і енергоефективності.

В обговоренні взяли участь міський голова Богдан Андріїв, заступники міського голови Іван Завидняк та Михайло Маргіта, виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша, начальник управління економічного розвитку міста Василь Цап, експерти зі стратегічного планування – заступниця директора ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України», координаторка проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ірина Сторонянська та старший науковий співробітник цього інституту Андрій Дуб, представники громадськості.

Нагадаємо, у 2018 році Ужгородська міська рада затвердила Стратегію розвитку міста Ужгорода до 2030 року. Однак повномасштабна війна, а відтак значна кількість внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до міста, релокація бізнесу та інші чинники зумовили необхідність актуалізувати документ, тож міський голова Богдан Андріїв подякував команді, яка майже рік працювала над оновленням Стратегії.

Крім того, згідно з вимогами законодавства України вперше розроблено Стратегічну екологічну оцінку до Стратегії розвитку міста та Плану її реалізації, яка здійснюється з метою прогнозування коротко-, середньо- та довгострокового впливу реалізації планувального документа на середовище життєдіяльності населення громади, виявлення потенційних загроз довкіллю та шляхів пом’якшення їхнього впливу на довкілля та стан здоров’я населення, інформує управління економічного розвитку міста.

Більш детально із документами можна ознайомитися на офіційному сайті Ужгородської міської ради в розділі «Стратегія розвитку» за посиланням: https://rada-uzhgorod.gov.ua/strategiya-rozvytku-mista

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини