157494
11:38 4.012024

Благодійний фонд «Опіка» провів вісім різдвяно-новорічних акцій у Перечинській територіальній громаді

Життя 4849

Благодійний фонд «Опіка» діє у Перечині багато років поспіль. На їхньому рахунку багато проведених заходів, благодійних акцій. Завжди у своїй діяльності надавали перевагу дітям-сиротам, малозабезпеченим, а протягом останніх років додалися і сім’ї військовослужбовців.

Протягом грудня 2023 року та двох днів нового 2024 року «Опіка» провела вісім різдвяно-новорічних акцій. Про них кореспондентці «Карпатського об’єктива» розповіла очільниця фонду Ірина Судакова.

– Цьогоріч, як і у попередні десятиліття фонд «Опіка» реалізовував новорічно-різдвяні акції. Зауважу, що ці акції багаточисельні та багатовартісні. Від нас отримало допомогу багато людей, сімей, родин. Напередодні, за місяць, ми займалися пошуком коштів. Це була досить кропітка робота і нелегка. Зрештою зголосилися наші спонсори. Це БФ «Тімея» із Нідерландів, постійні наші меценати – родина Слемп із США. Вони наші давні друзі, підтримують нас, допомагають, на зимові свята приїжджають до нас. Максим із дружиною Шілою приїхали і тепер.

 – Ірино Іванівно, попрошу Вас перерахувати проведені акції у хронологічній послідовності. На жаль, не змогла бути на них присутня. Тільки вдалось прийти на сьогоднішню завершальну.

– Перша акція була до Дня святого Миколая для багатодітних сімей. Потім напередодні Різдва роздавали продуктові набори для 180 сімей. Вартість одного набору 780 грн. Було важко. Потрібно було поїхати у чотири села громади. Благо, у цьому нам допомогли сестри-монашки Анна і Наталя, соціальні працівники. Одна бригада їздила по Сімеру та Сімерках, друга – по Ворочеву та Зарічеву, третя  – по Перечину. Ми відвідували людей вдома лежачих, немічних, одиноких.

Акція «Вечеря на Святий вечір» була повністю за кошти наших людей. До неї приєдналися заклади громадського харчування. Одні приготували пасулю, інші кутю, картоплю, тушковану капусту. Окремі жителі Перечина насмажили риби, приготували оселедець у маринаді. Садок «Теремок» напік фанків, накришив багато вінегрету. Потім готові страви ми розкладували в окремі бокси, контейнери, пакували до целофанових пакетів і доставляли до домівок 23 грудня.

У дитячому конкурсі «Різдвяне янголятко» взяло участь сто дітей. Всі отримали подаруночки.

В акції «Святкові страви на столі» взяло участь дев’ять жінок. Раніше купували подарунки, а тепер вирішили вручити сертифікати на суму 1000 грн., щоб кожна господиня купила собі те, що бажає чи потребує для кулінарії. Були цікаві страви. Мені полюбилася грибова поливка, ланґош.

Ще була акція «Посилка воїнам». Десять випускників Перечинської школи-інтернату отримали індивідуальні посилки у зоні бойових дій. Від хлопців уже отримали подяки.

І ось сьогоднішня акція завершальна. Дитяче свято «Різдвяна зіронька» відбулося 2 січня у фойє Центру культури і дозвілля. 250 дітей із сімей військовослужбовців, батьких яких загинули, ВПО, малозабезпечених та багатодітних родин Перечинської ТГ добряче повеселилися, поколядували та отримали солодкі подарунки.

До концертної програми долучилися юні актори класу театрального відділу Перечинської школи мистецтв (керівник – Тетяна Кречко), учасники студії музичного розвитку «Карамелька» (керівник – Леся Магада), юні гімнастки Перечинської ДЮСША (тренер – Любов Козуб), КЗ «Центр культури і мистецтва» (директор – Микола Годований). Прекрасним співом порадували присутніх вокалісти – Олеся Андрушек, Агнеса Годована, сестри Катерина та Кароліна Зелді, Вероніка Гондорчин. Ведучими були Анастасія Вишняк (в образі Зими) та Ілля Сулейманов (в образі Сніговика).

Користуючись нагодою, хочу всім подякувати за допомогу, підтримку, за участь. Бажаю щасливого Нового 2024 року, мирного неба, Перемоги над ворогом.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах