157182
10:53 25.122023

Перечинська школа мистецтв підвела підсумки І семестру та дала святковий концерт

Життя 2370

Дійство відбулося на імпровізованій сцені у фойє Центру культури і дозвілля. Тут встановлена святкова фотозона з лісовою красунею. Доповнили її оленем, гномом, каміном, новорічною ілюмінацією.

Свято музики, співу, танцю, театральної гри подарували здобувачі освіти (учні), випускники та вчителі закладу. Присутні (а їх було багато) побачили, що у батьків Перечинської територіальної громади чудові та талановиті сини і доньки. Також були представлені малюнки на тематику зимових свят.

Програму різдвяного концерту розпочав хор учнів школи, виконавши колядку «Вселенная, веселилася» у супроводі хореографічної композиції юних танцюристів (викладачі: Зоряна Чобаня та Ірина Новікова).

Юні актори театрального відділу подарували міні-виставу «Напередодні Різдва» (автор Валерія Деркач, за мотивами повісті Чарльза Дікенса «Різдвяна пісня в прозі»). Дмитро Сірий неперевершено зіграв роль старого Скруджа. Всі актори на відмінно справилися зі своїми ролями. Керівник відділу Тетяна Кречко була задоволена спільною працею зі своїми вихованцями.

Загалом концертна програма тривала майже три години. А це – майже 30 номерів. Учні грали на різних інструментах, співали, танцювали, було видно, що викладачі докладають усіх зусиль, щоб розвивати творчі здібності підростаючого покоління. А головне – що дітям це подобається, залюбки навчаються, виступають.

– Святкуємо, виступаємо завдяки нашим славним воїнам Збройних сил України, які героїчно захищають нас і нашу землю від окупантів. На жаль, на полі бою полягло багато наших земляків, молодих українців. Ми маємо про це завжди пам’ятати. Прошу всіх вас вшанувати хвилиною мовчання пам’ять наших славних захисників, – звертається до присутніх ведуча Т.Кречко.

Звучить метроном. Присутні низько схиляють голови. Вічна і світла пам’ять вам, наші Герої.

Директор школи мистецтв Євгеній Кул розповів, що заклад розвивається, торік відкрили ще чотири відділи: хореографічний, театральний, декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Загалом є вісім відділів. Кількість здобувачів мистецької освіти щороку збільшується. І це радує та додає наснаги і оптимізму. Наразі у школі навчається 232 дітей, з них 32 на двох відділах.

Присутні гаряче аплодували всім музикантам та співакам.

Кращі учні школи отримали солодкі подарунки та грошові премії у розмірі однієї тисячі.

– Подарунки та грошові премії отримали 60 учнів за підсумками навчання першого півріччя 2023-2024н.р. та ті, які брали участь у різних заходах громади та конкурсах. Це вдруге в історії нашої школи. Це стало можливим завдяки спонсорській допомозі благодійного фонду «Фонд Фреда в Україні». Грошові премії – це хороший стимул для здобувачів освіти нашої школи, – зауважив Євгеній Кул.

Гостями заходу був місцевий естрадно-інструментальний гурт «Хіт-мікс». Наступного дня у цьому ж залі учасники гурту дали благодійний концерт на підтримку ЗСУ.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах