157093
20:47 23.122023

У Берегові відбувся різдвяний гала-концерт

Життя 2542

Завдяки програмі «Музична магія» (Zenevarázslat), яку оголосив благодійний фонд “GENIUS”, 19 молодих талановитих піаністів із Закарпаття отримали дипломи та стипендії, які їм вручили 22 грудня в рамках різдвяного гала-концерту в місті Берегово. Із учнями протягом 30 годин займалася Андреа Варнадь, відома угорська піаністка, лауреат премії ім.Ференца Ліста з м.Будапешт.

У листопаді-грудні 2023 року БФ «ГЕНІУС» вп’яте організував тренінг та концерт «Магія музики» за підтримки Міністерства культури та інновацій та Національної програми талантів. Мета програми – максимально наблизити класичну музику до дітей. Щороку вона складається з попереднього відбору, 30-годинного тренінгу та фінального концерту. Крім того, в рамках курсу Андреа Варнадь проводить професійні консультації для вчителів-студентів фортепіано, як свого роду програму наставництва вчителів музики. 22 грудня проєкт завершився адвентовим гала-концертом під назвою «LélekVarázslat a Zene szárnyán».

На заході були присутні: головний консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Арон Чех, виконуючий обов’язки консула Угорського консульства в Берегові Іштван Дебнар, президентка ЗУІ Ілдика Орос, піаністка Андреа Варнадь.

Була запрошена і міністр Міністерства культури та інновацій Угорщини Естер Вітальош, але не змогла відвідати концерт через інші зобов’язання, натомість надіслала вітальний лист присутнім і привітала з успіхом цьогорічного проєкту.

На заключному концерті юним піаністам вручили сертифікати, нагороди таланту та подарунки від Діда Мороза. А викладачі фортепіано отримали гонорар та грамоти.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах