156876
17:38 19.122023

Передріздвяний благодійний концерт пройшов у Хусті

Життя 1317

18 грудня у Хусті в Закарпатському обласному театрі драми та комедії пройшла благодійна акція для дітей. Це було свято з концертом, безпрограшною лотереєю та ярмарком, на якому всі охочі могли придбати вироби майстринь хендмейду, зокрема, вишукані ялинкові прикраси, іграшки ручної роботи, свічки, а також цікаві та потрібні книги.

Організаторами заходу виступили благодійний фонд «Лайф» та танцювальна студія «Art hub».

«Передусім ми хотіли подарувати свято діткам, найменшим нашим краянам. Тому провели подію у проміжку між святом Миколая та Різдвом, коли малята найбільше чекають на подарунки та дива, – розповіла «Карпатському об’єктиву» представниця благодійного фонду Наталія Вовчок. – Вхід був фактично безкоштовним, адже не кожен має змогу зараз розкидатися коштами, багато хто має матеріальні проблеми, адже живому у непрості часи, але в той же час усі діти хочуть хоч трошки радості, усмішок та див. Утім, оскільки ми мали витрати, пов’язані з проведенням заходу, а також метою події була благодійна ціль, то всі бажаючі могли задонатити посильну для себе суму на доброчинність. Тобто квиток видався в обмін на грошовий внесок».

Ведучими заходу виступили Іван Добош та Віталіна Баник. Вони проводили з малечею різні конкурси, співали та танцювали, запалювали глядачів усілякими феєричними дійствами.

А розважали присутніх граційними танцювальними композиціями, колоритом голосів і своїми мистецькими талантами вихованці хореографічного, музичного та театрального відділів студії «Art hub» (викладачі Ярослава Грицик, Марина Білинець, Любов Маслей, Неля Деяк, Вікторія Якобчук, Ірина Порада та Віталіна Баник).

Подія дуже припала до душі малечі, яка шаленими оваціями активно підтримувала учасників концерту.

«Я дуже чекала на цей день, – зізналася 9-річна хустянка Руслана Пригара. – Хотілося поринути у святкову атмосферу, подивитися виступи однолітків та побачити святого Миколая, який також завітав на свято».

«Було неймовірно цікаво. Особливо сподобалася лотерея, адже лоти розігрувалися насправді корисні. Крім того, ми купили рідним подарунки під ялинку», – поділився думками 7-річний Максим Волощук.

Батьки також залишилися задоволеними дійством і дякували організаторам за яскраві та незабутні емоції.

«Було багато дратвової музики, танцювальних хітів та взагалі чимало такого, чого дітки ще й не бачили. Мій син танцював і це – його перша поява на сцені. Пишаюся, що впорався, подолав свої хвилювання. Наш культурний фронт працює на славу і тішуся, як майстерно виступила малеча. Крім того, приємно, що підтримуються традиції і що день для заходу було обрано дуже символічно, бо ж попереду великі різдвяні свята, перед якими усі ми хочемо бути хоч трохи добрішими та ділитися зі світом любов’ю, підтримкою та промінчиками тепла власних душ», – запевнила присутня на святі Ангеліна Ковач.

«Метою нашого концерту було підтримати ЗСУ та закрити збір на ноутбуки для БПЛА. Заявили про суму 80 тисяч гривень. Вдалося чистими зібрати 20 тисяч гривень і 10 євро. Тому – працюємо далі! Користуючись нагодою, вітаю всіх закарпатців із прийдешніми святами і бажаю, аби святий Миколай та новонароджений Ісус принесли нам довгоочікуваний мир» – зазначила голова фонду «Лайф» Тетяна Вовчок.

«Щиро вдячна всім батькам, які прагнуть розвивати у діток мистецькі таланти, надихають їх, – підкреслила викладачка спортивно-бальних танців танцювальної студії «Art hub» Ярослава Грицик. – Також приємно, що ми всі разом робимо добру справу, адже в ці передріздвяні дні завжди хочеться не лише отримувати, але й віддавати, створювати для інших приємні сюрпризи».

Усі учасники заходу та їхні керівники отримали після концерту подяки, а організатори, у свою чергу, подякували кожному, хто долучився до доброї справи.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах