156806
14:29 18.122023

У Берегові відбувся благодійний різдвяний ярмарок

Життя 1212

16 грудня в Берегові відбувся різдвяний ярмарок, який влаштували Товариство угорської культури Закарпаття (КМКС) та Закарпатська угорська туристична рада. 

До пандемії згадані громадські організації щороку проводили цей захід і поєднували його із зустріччю колективів-бетлегемів на головній площі Берегова. Після дворічної вимушеної перерви минулого року ярмарок відбувся знову, щоправда, не на традиційній локації, а на подвір’ї римо-католицької церкви. Цього разу захід провели також там. 

Голова Закарпатської угорської туристичної ради, секретар з питань економіки ТУКЗ-КМКС Андраш Мештер розповів нашому виданню, що вперше різдвяний ярмарок, який привабив чимало відвідувачів, у Бергові влаштували у 2014 році. До ініціативи долучилися місцеві громадські й благодійні організації та майстри народних ремесел. «Цього разу різдвяний ярмарок також проводиться в дусі благодійності. Зібрані на заході кошти ми спрямуємо на підтримку Збройних сил України, обласної дитячої лікарні та благодійної кухні Берегівської римо-католицької парафії», – наголосив Андраш Мештер. 

На ярмарку свою продукцію представили 15 майстрів народних ремесел. Зокрема це були різноманітні різдвяні прикраси, мило ручної роботи, свічки, вишивка, шкіряні вироби, продукція з меду, повидла, вина. Пригощали відвідувачів смачним боґрачем, пончиками та гарячим чаєм. 

Окрім виконання благодійної мети, захід став чудовою нагодою зустрітися й поспілкуватися в невимушеній атмосфері та на короткий час трохи відволіктися від труднощів нинішньої важкої воєнної ситуації.

 (lexi/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах