156417
09:00 8.122023

В УжНУ відбулася VII регіональна науково-практична конференція «Інформаційні технології у житті студентів та молодих науковців Закарпаття»

Життя 1087

30 листопада у стінах фізичного факультета Ужгородського національного університету відбулась VII регіональна науково-практична конференція “Інформаційні технології у житті студентів та молодих науковців Закарпаття”.

Організаторами наукового форуму стали кафедра твердотільної електроніки та інформаційної безпеки Ужгородського національного університету, Закарпатське фізичне товариство та Закарпатський осередок Академії технологічних наук України.

Організатори завдячують спонсорській підтримці Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ЗОВА, в особі директора Мар’яни Марусинець.

До дискусії також долучились студенти та науковці Національного авіаційного університету, Національного університету «Чернігівська політехніка», Львівського національного університету ім. Івана Франка, Хортицької національної академії, Класичного приватного університету та Національного університету «Запорізька політехніка» та інших вишів України.

Конференція розпочалась вітальним словом професора та завідувача кафедри твердотільної електроніки та інформаційної безпеки Василя Різака, який побажав учасникам плідної роботи, а почесним гостям подякував за можливість бути присутніми: «Дивлячись на цю велику заповнену залу, хочу наголосити, що у нас повністю є можливість змінити рівень даної конференції на всеукраїнську. Будемо докладати для цього всі наші зусилля!».

Також Василь Михайлович передав вітання від очільника організаційного комітету конференції – Заслуженого лікаря України, президента Української асоціації нейрохірургів, члена тренувального комітету Європейської асоціації нейрохірургічних товариств та ректора Ужгородського національного університету Володимира Смоланки.

До учасників конференції також звернулися заступник голови ЗОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Пацкан; начальник Держспецзв’язку в Закарпатській області Петро Маркевич; начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти і науки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ЗОВА Оксана Довганич; заступник начальника відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області Департаменту кіберполіції НПУ Михайло Танчинець; завідувач Ужгородської лабораторії матеріалів оптоелектроніки та фотоніки ІПРІ НАН України Василь Рубіш.

Співпраця Закарпатської ОВА та кафедри ТЕІБ зміцнюється із кожним науковим заходом. У вітальному слові заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан зауважив, що тема кіберзахисту та кібергігієни є надзвичайно актуальною і важливою саме для підростаючого покоління, яке зміцнить захист нашої держави.

Представник Генштабу ЗСУ звернувся до студентів і зазначив: «Бажаю всім здоров’я! Деякі доповіді викликали зацікавлення у моїх колег, які теж долучились до конференції, щоб послухати та взяти цінну для себе інформацію. Наш захист для держави виявляється не лише у швидкості та хоробрості. Найкраща армія світу – це взаємодія технологій, які Ви маєте змогу очолити. Зараз, як ніколи, країні потрібні нові розробки, які я побачив у програмі конференції. Мрійте не лише про перемогу, а й про якісне відновлення країни! ».

До привітань приєднався проректор з навчальної роботи Національного авіаційного університету, Президент ГО «Асоціація спеціалістів кібербезпеки» Олександр Корченко: «Хочу привітати всіх учасників конференції! Тема семінару є дуже актуальною для теперішньої ситуації у країні та світі. Надіюсь, що практичні здобутки доповідачів наповнять галузь кібербезпеки новими знаннями. Радий, що залучена не тільки молодь, а й науковці різних ВНЗ. Національний авіаційний університет завжди готовий до співпраці. Миру нам та перемоги!».

Начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти і науки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ЗОВА Оксана Довганич підкреслила, що найбільшою вдячністю за нашу співпрацю є те, що студенти активно включаються в роботу, а науковці з більшим досвідом їм допомагають: «Дякуємо адміністрації закладу за Вашу нелегку роботу у такий час та бажаємо, щоб ця праця принесла корисні плоди для всієї країни. Слава Україні!».

Також серед почесних гостей були екс-директор департаменту Служби зовнішньої розвідки України Михайло Шелест та національний радник ООН в Україні з кібердипломатії Олег Гайдук.

Начальник управління Держспецзв’язку в Закарпатській області Петро Маркевич розповів, що кафедра ТЕІБ та управління Держспецзв’язку взаємодіє при кожній конференції, що є дуже цінно: «Дякую також Закарпатській ОВА за підтримку у нашій співпраці, яка вже приносить країні чудових фахівців з кібербезпеки! Приємно бачити,що зараз студентів на цьому напрямку стає більше,і наші можливості теж примножуються!».

Заступник начальника відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області Михайло Танчинець додав, що конференція організована на вищому рівні, а теми доповідей викликають інтерес не тільки у науковців, а й у держслужбовців,тому надіємось, що спільні проєкти НПУ з кафедрою ТЕІБ будуть тільки зростати!

Про це інформує медіацентр УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах