156288
11:58 6.122023

Нацгвардійці привітали дітей з Днем Святого Миколая

Життя 2224

Іграшки, розмальовки, книжки та солодощі отримали діти військовослужбовців, які переїхали з Маріуполя на Закарпаття. До Дня Святого Миколая нацгвардійці влаштували свято для відвідувачів центру підтримки вимушених переселенців «Я – Маріуполь».

Маленькій Єві з Маріуполя трохи більше року. Дівчинка цьогоріч отримала подарунки від Святого Миколая. Разом із дочкою мама Надія Дзіник привела у центр підтримки вимушених переселенців «Я — Маріуполь» і своїх племінників, для яких тепер вона опікун. Сестра Надії загинула під час евакуації з Маріуполя 2022 року. Жінка каже: для дітей такі заходи — можливість на певний час забути про війну.

«Діти забувають, що таке війна і вони можуть подумати про щось хороше. Не думати про те, що бомблять. Нам завжди дарують якісь приємні подарунки, завжди нас тішать. Як бачите — вони щасливі, вони задоволені, їм дуже подобається. Хоч десь вони можуть отримати якусь радість, не думати про війну», – каже Надія.

У центрі підтримки «Я – Маріуполь» зібрались і діти військовослужбовців, які отримали поранення, загинули чи перебувають у полоні. Закарпатські нацгвардійці приготували їм святкові подарунки. Капелан отець Роман розповів про Святого Миколая, історію свята, а роль самого Святого зіграв нацгвардієць, на ім’я Микола.

«Це чудово, що була змога принести позитивні, хороші емоції та підняти дітям настрій. Кожен із нас, з українців, всіх, хто нині боронить Україну у війську і цивільні люди — кожен день ми робимо пожертви для того, аби наблизити перемогу. І посмішки цих дітей – це також внесок в нашу спільну перемогу над тим лихом, яке несуть російські агресори. Святий Миколай у цьому випадку є символічним для всіх нас», – розповів нацгвардієць.

Подарунки нацгвардійці зібрали самостійно. Зорганізувались і купили солодощі, іграшки, книжки, настільні ігри та розмальовки.

«Це наш спільний проєкт. Ми не вперше співпрацюємо з Національною гвардією України. Ми заздалегідь обговорили, що ми можемо зробити до Дня Святого Миколая. Дуже важлива складова — книжки. Багато діток є, які проводять час у своїх гаджетах. І, на мою думку, книжка є дуже гарним подарунком. Ну і солодощі та м’які іграшки теж прийшлися до душі нашим дітям», – розповіла керівниця центру «Я – Маріуполь» Галина Миролюбова.

Офіцери Нацгвардії зазначили, що українські діти мають право на життя в мирній країні, і це право гвардійці щоденно виборюють на передовій у складі Сил оборони України. Діти мають право жити в безпечній країні, і військовослужбовці Нацгвардії забезпечують це право, охороняючи громадський порядок на вулицях міст. В решті решт, діти мають право на посмішки і позитивні емоції, і це право нацгвардійці також реалізували для відвідувачів центру «Я – Маріуполь» на Закарпатті.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах