155836
15:40 26.112023

У Мукачеві вшанували пам'ять жертв Голодомору

Життя 910

У Мукачеві відбувся мітинг-реквієм, присвячений 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років. У заході взяли участь представники влади, духовенства та місцеві жителі.

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника жертвам Голодомору, запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять невинно вбитих українців, які стали жертвами Голодомору та війни, що веде нині росія проти України.

“Голодомор був жахливим злочином проти людяності, актом ненависті та насильства. Мільйони українців померли від голоду, хвороб і виснаження. Сьогодні росія знову веде геноцид проти українського народу, вбиває дітей, родини. Українці змушені відстоювати своє право на вільне життя зі зброєю у руках, гинуть Герої, захищаючи нас від ворога, який несе смерть, голод і кров. Сьогодні у кожному куточку України, у кожному домі як символ нашої пам’яті та молитви горять свічки. Вони освітлюють темряву війни і нагадують нам про тих, кого ми втратили.” , – сказав керуючий справами виконавчого комітету Олександр Лендєл.

Всечесні отці прочитали молитву за загиблими та закликали присутніх пам’ятати про жертви цієї трагедії, щоб подібне ніколи більше не повторилося.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах