155566
15:44 20.112023

У Хусті ялинку встановлять до 5 грудня

Життя 1142

Цими днями у Хусті завершилося громадське опитування щодо доцільності чи недоцільності встановлення у місті новорічної ялинки. Електронне голосування проходило із 16 по 19 листопада включно. Більшість краян висловилися за те, що символ зимових свят громаді таки потрібен.

Фото ілюстративне, із архіву

«Питання «робити» чи «не робити» що-небудь завжди складне, а особливо у період широкомасштабної війни у країні. Відтак проводилося опитування, аби дізнатися особисту думку більшості і зрештою врахувати її у прийнятті остаточного рішення», – зазначили у пресслужбі Хустської міської ради.

Отже, згідно з результатами волевиявлення, більшість мешканців громади зазначили, що встановлення ялинки на головній площі Хуста, а також оздоблення центральної частини ілюмінацією є доречним.

Між іншим, у минулому році більшість хустян виступили проти встановлення святкового атрибуту.

«Часу у нас обмаль, тож оскільки громада прийняла рішення, що ялинку потрібно, до роботи ми взялися уже, – розповів «Карпатському об’єктиву» заступник Хустського міського голови Іван Фетько. – Купувати за державні кошти лісову красуню ніхто не буде! Її нам уже готова надати приватна особа, у якої на власній території росте високе розлоге дерево. Кошти з міської казни на нові прикраси та ілюмінацію також не будуть витрачатися, у нас усе є в наявності із попередніх років. У період війни у наших пріоритетах оборона держави! Тож не варто хвилюватися, що ми «недодамо» фінансування нашим захисникам через лісову красуню. Її громаді подарують!»

Крім того, за словами чиновника, встановлять ялинку до свята Миколая, тобто до 5 грудня.

«Діти матимуть свято новорічної казки. На думку хустян, ми не повинні їх обмежувати у невеличкій радості. Квапимося, аби все зробити вчасно. Терміни короткі. Крім того, ми і раніше ставили ялинку до свята Миколая. Саме дерево, між іншим, дуже гарне і приємно здивує громаду!», – запевнив Іван Фетько.

Слід додати, що під час опитування між респондентами кипіли справжні дебати. Одні запевняли, що поки триває війна, жодні свята є недоречними, інші ж зазначали, що діти і так постійно під час повітряних тривог перебувають у стресовому стані, тож їм потрібно хоч трохи розрадити і зробити для них хоча б невеличку радість.

Як би там не було, а більшість проголосувала за те, що символ Нового року Хусту потрібен і він з’явиться на Майдані Незалежності уже найближчими днями.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини