155509
13:46 19.112023

У Перечині місцеві зірки дали благодійний концерт на підтримку Збройних сил України

Життя 3514

17 листопада у Центрі культури і дозвілля Перечинської міської ради відбувся пісенний вечір «Моя Україна» на підтримку Збройних сил України. Звучали різні композиції – і веселі, й сумні, але всі були сповнені патріотизму, оптимізму, віри у нашу Перемогу.

На одній сцені для доброї справи зібралися перечинські артисти, які росли-зростали на цій сцені, шліфували свою майстерність, згодом дивували своїм талантом у проєкті «Голос країни», брали і беруть участь у міжнародних конкурсах і фестивалях, співають кавери, пишуть власну музику, знімають кліпи.

Зібрали 13 тис.грн. Небагато, скажете ви, але і людей прийшло мало – глядацька зала була заповнена на третину. Хоча організатори анонсували захід у соціальних мережах заздалегідь. Можливо, далися взнаки погодні умови – цілий день лив холодний осінній дощ, та й п’ятниця – останній робочий день тижня.

Але ті, що прийшли, не пошкодували, бо насолодилися живим співом артистів і зробили благородну справу: задонатили на потреби наших славних і героїчних захисників.

Ось враження глядачів.

Любов Бреньо: «Дякую нашим талановитим співакам та організаторам за чудовий концерт! Стільки у ваших піснях патріотизму, щирості в словах і сильної віри у нашу Перемогу, про яку мріє кожен українець. Вона буде, бо ми найкращі».

Яна Бергман: «Було надзвичайно чуттєво і атмосферно! Особливо вразили молоді таланти. Це дає надію на майбутнє. Браво!»

Лариса Огар: «Україна в кожному подиху!»

Аліса Смирна: «Перечинські голоси, яким мало місця у залі. Дуже потужно. Ви молодці. Ну і окремий респект татові-священнику, який акомпанував доньці».

Вероніка Годована: «Всі учасники неперевершені! Концертна програма – просто «бомба»!. Дякуємо вам і нашим ЗСУ. Слава Україні!»

Розпочали із вшанування пам’яті хвилиною мовчання всіх українських воїнів, які полягли в боях, боронячи рідну землю від окупантів, російського агресора. Вічна пам’ять і низький уклін вам, наші Герої.

А тепер назвемо учасників культурно-мистецького заходу.

Тетяна Кречко – співоча ведуча, дипломований режисер-постановник театральних та масових свят, керівник дитячого акторського гуртка.

Пані Тетяна з акторською майстерністю продекламувала вірш Сергія Жадана «Коли мова – поезія», а потім зворушливо і проникливо виконала пісню «В чистім полі».

Олеся Рябінчак – гарна і голосиста пташка, майбутня акторка театру і кіно. Неймовірне та чуттєве виконання пісні «Коли ми станем собою». А ось «Жалі» акомпанував їй батько, чим приємно були вражені глядачі. «Браво!» і гарячі оплески лунали із зали. Зауважу, отець Мирослав є настоятелем греко-католицької парафії св.Миколая.

Yozeff (Йосип Чуприк) – співак, автор та композитор. Виконав трек «Мала дочекається» та «Заряджені любов’ю», яку присвятив волонтерам.  

Валерія Галас – харизматична, талановита дівчина, яка вміє дивувати і вражати своїм співом та артистизмом. Виконала три пісні, і всі так проникливо, що зачепила найпотаємніші струни сердець присутніх. «Україна – це я, Україна – це ми» уже стала візитівкою Валерії.

Вілен Арустамов – учасник телевізійного проєкту «Голос країни».  Виконав три відомі музичні твори: «Материнська любов», «Край, мій рідний край», «Обійми мене».

Леся Андрушек – призерка всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів та фестивалів, талановита, працьовита і цілеспрямована дівчина. «Піснею про рідну землю» зворушила до сліз.

Микола Годований – володар вокального тембру «ліричний баритон». Може заспівати будь-яку пісню. Каже, що його спів – скоріше дар, аніж набутий досвід, хоча співає понад 25 років. Директор КЗ «Центр культури і дозвілля». На вечорі виконав сумну і щемливу пісню-баладу «Біля тополі» та «А ти красива і прекрасна», яку років вісім тому написав Йосип Чуприк і присвятив її жінкам. Він тепер і акомпанував Миколі. 

Софія Буксар продекламувала поезію «Солдати світла, воїни добра», присвячену українським захисникам.

Цього вечора розіграли два гончарні вироби – графінчик для палинки з двома погарчиками (для двох кумів) та глечик для вина, які виготовили юні гончарі. Виручені кошти у сумі 1500 грн. осіли у скриньці для потреб ЗСУ.  

Наприкінці всі учасники пісенного вечора вийшли на сцену і виконали відому пісню «Родина» та гімн незламності українців – «Ой у лузі червона калина». Глядачі підспівували стоячи.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини