154764
13:37 1.112023

Серед переможців стипендіальної програми «Хліб угорців» є і закарпатець

Життя 2154

12 молодих професіоналів сільського господарства з Трансильванії, Закарпаття та Угорщини одержали підтримку для навчання й ведення господарства в рамках стипендіальної програми «Хліб угорців для майбутнього» за сприяння Фонду гарантування кредитів сільськогосподарським підприємствам (AVHGA).

Церемонія вручення сертифікатів на суму в пів мільйона форинтів на особу відбулася в Будапешті в стінах парламенту за участю віцеспікера, голови Національної асоціації аграріїв Угорщини Іштвана Якоба, голови Національної сільськогосподарської палати Балажа Дьорфі та директора AVHGA Андраша Герцега.

«Програма «Хліб угорців», у рамках якої фермери збирають пшеницю для допомоги нужденним, – міцна опора національної єдності. Одним із завдань цієї ініціативи є зміцнення згуртованості», – зазначив Іштван Якоб. «Мета започаткованої стипендіальної програми – допомагати молодим професіоналам будувати майбутнє», – додав він.

Директор AVHGA Андраш Герцег наголосив, що для фонду велика честь підтримувати молодих людей у навчанні та професійному розвитку.

AVHGA надає аграріям кредити, банківські гарантії, укладає лізингові угоди. Водночас заради майбутнього та національної єдності фонд зобов’язався виділити ресурси для реалізації стипендіальної програми, додав директор.

«Важливо підтримувати фахівців, які в майбутньому розвиватимуть сільське господарство, продовжуючи наші багаті національні традиції», – наголосив голова Національної сільськогосподарської палати Балаж Дьорфі.

Серед стипендіатів програми є і закарпатець – Пейтер Молнар. Він зазначив, що програма має важливе значення для національного збереження.

Чонгор Чомортані, пасічник із Трансильванії, завдяки стипендії планує придбати установку для виготовлення кремового меду. А от Анна-Наталія Пап з Угорщини використає кошти для продовження сільськогосподарської вищої освіти.

З часу старту програми «Хліб угорців» у 2011 році до неї долучилося понад 8 тисяч угорських фермерів з Карпатського басейну. Загалом вони зібрали понад 500 тонн пшениці, яку за допомогою організаторів роздали нужденним.

(MTI)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах