154556
18:46 29.102023

Команда дівчат Ізянського ЗЗСО I-III ст. – у фіналі освітньої кампанії у Польщі

Життя 1738

Нещодавно завершився фінал освітньої кампанії для шкіл з нагоди Дня міжрегіонального співробітництва Interreg 2023, який відбувся у мальовничому куточку на півночі Польщі у Дорогичині. Серед його учасників була і команда “Успіх” Ізянського ЗЗСО І-ІІІ ст. із Закарпатської області.

У її складі – чотири дев’ятикласниці – Мирослава Вакаров, Владислава Орос, Наталія Плиска, Вікторія Сабов та керівник команди – класний керівник дівчаток, практичний психолог школи Марія Козир.

Як розповіла Марія Юріївна, загалом за почесні переможні місця боролися шістнадцять шкільних команд з України та Польщі.

–Європа — це суміш культур та економік, які повинні розуміти одна одного, щоб досягти свого максимального потенціалу. І дуже добре, що є такі освітні кампанії, які допомагають дітям розширити коло спілкування, знайти нових друзів, налагодити міжнародні контакти. Я надзвичайно рада, що нам вдалося взяти участь у цій вагомій події. Завдяки їй на кілька днів діти з двох країн стали справжньою сім’єю. Вони мали досить насичену програму. У складі змішаних міжнародних команд учні взяли участь у різноманітних конкурсах, майстер-класах, спрямованих на інтеграцію молоді дружніх країн: кулінарному, екологічному, танцювальному, квесті на знання історичної спадщини та пам’яток старовини Дорогичина та інших цікавих і пізнавальних заходах.

Найекстремальнішим та найвеселішим був сплав на байдарках і рафтах по річці Західний Буг, який став перевіркою на витривалість, зібраність та вміння працювати в команді. Неймовірні враження та емоції зашкалювали, їх не передати словами. А головне, що зробило цей захід незабутнім, це дружня атмосфера між учасниками, відсутність мовного бар’єру, щасливі усмішки на обличчях. Кульмінацією ж фіналу стала масштабна презентація результатів усіх проєктних груп та чудові подарунки від організаторів.

До слова, проведення Освітньої кампанії для молоді, організованої з нагоди Дня європейської співпраці, вже стало традицією. У попередніх взяли участь десятки шкіл по обидва боки кордону ЄС. Завдяки їм діти мали змогу не тільки отримати нові знання та спілкуватися з однолітками, а й бути активними учасниками різноманітних тренінгів, інтеграційних ігор та цікавих екскурсій.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Всі новини