154316
08:30 25.102023

Угорщина надасть Україні 100 апаратів ШВЛ – МОЗ

Життя 1081

Міністерство охорони здоров’я України та Угорська екуменічна служба допомоги в Україні підписали меморандум про співпрацю. Угорщина надасть Україні 100 апаратів штучної вентиляції легень як гуманітарну допомогу.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Більшість обладнання буде розподілена до лікарень на прифронтових територіях, де медична система стикається з найбільшими викликами. Ще частина ШВЛ будуть доставлені до медзакладів в Івано-Франківській, Тернопільській, Київській та Одеській областях.

Ініціативу передачі апаратів штучної вентиляції легень здійснила Юлія Гришина, членка депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

«Завдяки підтримці міжнародних партнерів, урядів різних країн, сьогодні наша медицина може вистояти. Дякую Угорській екуменічній службі допомоги, що готові підставити плече підтримки та покращити матеріально-технічну базу наших медзакладів. Це потужний приклад міжнародного медичного партнерства, яке ми сьогодні активно розбудовуємо. Сто апаратів ШВЛ, які надійдуть до наших медзакладів, стануть реальним підсиленням реанімаційних відділень, особливо у прифронтових областях, де медична система наразі має найбільше викликів», – зазначив під час підписання меморандуму Віктор Ляшко.

За словами міністра охорони здоровʼя, апарати штучної вентиляції легень розподілені до медзакладів відповідно до їх ролі у спроможній мережі. Такий підхід дозволяє розподіляти обладнання до тих лікарень, де воно використовуватиметься максимально ефективно. 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах