154093
12:58 19.102023

Нацгвардійці в Ужгороді відвідали дітей, які переїхали із Маріуполя

Життя 2349

Закарпатські нацгвардійці провели урок мужності для дітей із Маріуполя. Військові продемонстрували озброєння, спорядження, інженерні боєприпаси і навіть дали дітям постріляти в мультимедійному тиру. Захід відбувся на базі центру підтримки внутрішньо переміщених осіб «Я – Маріуполь».

Маленькі відвідувачі центру «Я – Маріуполь» в Ужгороді зустріли військовослужбовців Національної гвардії України з радістю і очікуванням надзвичайно цікавого і незвичайного уроку. І гвардійці не підвели – вони влаштували для дітей декілька локацій і провели пізнавальну екскурсію.

«Ми продемонстрували маленьким маріупольцям зразки інженерних боєприпасів. Я вважаю, що це необхідно, бо ми віримо, що ця малеча повернеться в свій рідний мирний український Маріуполь. Втім треба розуміти, що після навали російських загарбників там залишиться чимало вибухонебезпечних предметів. Тому ми показали, як вони виглядають і наголосили, що підбирати їх неможна ні в якому разі. Дітям зажди хочеться взяти до рук те, що неможна», – розповів сапер Національної гвардії України Олександр.

Пані Вікторія із Маріуполя, вона привела на урок свого сина. Жінка каже, що хлопець постійно вітається на вулицях з військовими гаслом «Слава Україні!». Тому дуже хотів потрапити на цей захід.

«Були такі міни, як ми тут бачимо. І ми виїжджали на свій ризик і страх. Без усяких «зелених коридорів», які нам ніхто не надавав, виїжджали під обстрілами, під бомбардуваннями. Це корисно для дітей. Вони мають бачити з якою небезпекою можуть стикнутися. Тому дуже велика подяка нацгвардійцям за такий урок», – каже жінка.

Дітям продемонстрували і спорядження бойового медика. Показали, чим надають першу допомогу нашим воїнам на передовій і навіть дозволили спробувати зробити непрямий масаж серця на спеціальному манекені. А навчальне місце зі зброєю викликало найбільшу зацікавленість. Діти спробували розбирати та збирати навчальні автомат та кулемет, а від гранатомету неможливо було їх відірвати.

«Ми залюбки відгукнулись на запрошення організації «Я Маріуполь» і прийшли на зустріч з дітьми. Спочатку вагались, чи варто дітям, які вже з малечку бачили війну, показувати зброю. Але вирішили продемонструвати, що в руках українських військових, ця зброя використовується для захисту наших громадян. І військовослужбовці Національної гвардії постійно тренуються, і в складі Сил оборони України вміло і професійно використовують усе наявне озброєння для відсічі російської агресії», – поділився думками нацгвардієць Богдан.

«Ми обов’язково повернемося до нашого рідного міста Маріуполя, але наразі ми проживаємо на Закарпатті. Наші 1300 маріупольців проживають по різних куточках краю. Ми співпрацюємо з Національною гвардією України. Запросили сьогодні діток на надзвичайно цікаве заняття з нашими партнерами – Нацгвардією», – заявила директорка центру підтримки переселенців «Я – Маріуполь» Галина Миролюбова.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах