154028
11:26 18.102023

Закарпатські фольклорні колективи виступили у Будинку традицій

Життя 2948

Минулих вихідних закарпатські фольклорні музичні й танцювальні колективи та ансамбль народного танцю «Закарпаття» виступили у Будинку традицій в Угорщині у рамках гала-концерту, організованому в межах проєкту «Караван культури – Закарпаття» і програми «Танцювальна столиця без кордонів».

У рамках близько тригодинного концерту на сцені виступили ансамблі «Чіпкейш», «Боржаварі», «Шодро», «Цифра-бенд», «Вишківські фрічки», а також ансамбль народного танцю «Закарпаття». У другій частині концерту виступив Угорський державний народний ансамбль із програмою «Закарпаття».

Привітав гостей та представив тих, які виступали на сцені, художній керівник Угорського державного народного  ансамблю Іштван Пал. «Сьогодні в рамках нашого проєкту  «Танцювальна столиця без кордонів» ми мали нагоду представити програму закарпатських фольклорних музичних і танцювальних колективів. Вдячні проєкту «Караван культури – Закарпаття» і Державному секретаріату з питань національної політики Угорщини», – зазначив він. «Сьогодні до нас завітала молодь, викладачі та музиканти, які, незважаючи на складні обставини на батьківщині, серцем і душею підживлюють угорську культуру», – додав Іштван Пал.

Закарпатські музичні ансамблі зокрема представили вишківські, великодоброньські, великопаладьські, марамороські єврейські мелодії. Угорський державний народний ансамбль виступив із танцями і мелодіями народів Закарпаття – румунськими, українськими, угорськими, гуцульськими. 

Влітку в рамках проєкту «Караван культури – Закарпаття» разом із ансамблем Іштвана Пала «Салонна-бенд» виступило чимало ансамблів із нашого краю. Відтак виникла ідея зібрати всіх разом у межах великого галаконцерту в Будапешті та представити в угорській столиці духовність Закарпаття. Крім того, захід став і місцем зустрічі для закарпатців, які нині мешкають в Угорщині.

В рамках заходу представили і виставку закарпатського народного вбрання. Партнером для організації експозиції стала Закарпатська філія Мережі Будинків народних традицій.

 (ev/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
Всі новини