152919
09:36 29.092023

Закарпаття майже повністю готове до осінньо-зимового періоду

Життя 1254

Підготовка до опалювального сезону 2023-2024 рр. у регіоні тривала від початку року. Сьогодні майже за всіма напрямками є стовідсоткові показники, повідомив на брифінгу Віктор Микита – голова Закарпатської ОВА.

За його словами, область, як і вся країна, мусить підготуватися до нових можливих викликів, зокрема й у сфері енергетики. Станом на зараз усі заклади освіти та охорони здоров’я забезпечені генераторами в разі аварійних відключень електроенергії.

Віктор Микита підкреслив, що пріоритетною залишається допомога сім’ям військових та ветеранам, зокрема забезпечення їх дровами й паливними матеріалами під час проходження опалювального сезону. Також у регіоні продовжує діяти програма підтримки бізнесу «Energy help», за якою підприємцям уже відшкодували близько 20 млн грн за придбання генераторів.

Детальніше про підготовку господарського комплексу та установ бюджетної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький. Так, до проходження опалювального сезону підготували всі котельні. 823 котельні (65%) працюватимуть з використанням природного газу, ще 438 (35%) – з використанням інших видів палива. Також готова до роботи котельня в Рахові, що централізовано забезпечує теплом частину міста.

«Установи соціальної сфери заготували 90% паливних дров від загальної потреби. У дорожній галузі за графіком триває заготівля технічної солі, висівок. 165 одиниць техніки для прибирання вулиць, тротуарів, розчищення від снігу вже перебувають на чергуванні», – відзначив Мирослав Білецький.

Усі 613 закладів загальної середньої освіти, 598 дитячих садків, 48 лікарень і поліклінік області повністю готові до роботи в опалювальний сезон. Також близько 820 генераторів встановили в навчальних осередках Закарпаття, 85 одиниць – на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства та теплопостачання, 175 – у закладах охорони здоров’я, ще 131 – в амбулаторіях.

Генеральний директор ПрАТ «Закарпаттяобленерго» Олександр Білак зауважив, що добігає кінця кампанія з реконструкції електромереж, проведення необхідних ремонтних робіт та створення аварійного запасу матеріалів, щоб оперативно реагувати на можливі виклики. Також компанія розробила графіки аварійних відключень електроенергії, які за вказівкою НЕК «Укренерго» можуть бути застосовані в разі масованих ракетних атак ворога по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини