152737
11:31 25.092023

«Війна артилерії і дронів» – офіцер Нацгвардії про бої на Лиманському напрямку

Життя 1037

Знищені колони ворожої техніки, відбиття штурмів російських в’язнів та гідна відсіч десантним підрозділам противника, – на рахунку офіцера Національної гвардії України з позивним Бродяга вчинків, гідних справжнього українського козака. Ми зустріли молодого командира взводу на одному з найгарячіших напрямків – біля міста Лиман, що на Донеччині. Він розповів про свій бойовий шлях і тактику, яку застосовує ворог проти наших підрозділів.

На війну тоді ще курсант Національної академії НГУ потрапив у перший день російського вторгнення.

«Ми прокинулись по тривозі о 4 ранку і висунулись на позиції на окружній Харкова. Близько 10 години вже зустрічали перші колони росіян. Тоді спільними зусиллями ми знищили близько 10 машин», – згадує чоловік.

Зараз офіцер на одному з найгарячіших напрямків – біля Лиману.

«Це війна в основному артилерії, що з їхнього боку, що з нашого. Піхота, в основному залучається для штурмів. А в іншому це війна дронів і артилерії. Є мінус, в тому, що в нас не так багато снарядів, як в них. Але наша арта ефективніше, ніж їхня. Вони б’ють площами, а ми б’ємо точно. Ми бачимо скупчення – б’ємо по скупченню. Бачимо рух великої техніки – б’ємо по техніці. Вони ж просто б’ють, куди попало», – пояснює гвардієць.

Підрозділ Бродяги стримує ворога в лісах Донеччини. Зараз в росіян пройшла ротація, каже офіцер, зайшли більш підготовлені підрозділи. Тому стало важче. Але хвалені російські десантники добре отримують по зубах від наших гвардійців.

«Нам відомо, що зараз у противника пройшла ротація і сюди зайшли їхні кадрові війська. Це десантники, БАРС і решта. До цього тут були їхні підрозділи «Штурм-Z». Нам вони ніяких проблем не несли. А от з цими товаришами доводиться трохи тягатися. Але все добре виходить. Даємо їм. Ще й добре даємо» – розповідає офіцер.

Більш за все чоловік мріє про мирне життя після перемоги. Щоб його дружина і діти, як і всі українці більше не чули повітряних тривог, щоб не було потреби ховатися в укриттях, а люди знову будували плани на мирне майбутнє у вільній і квітучій Україні.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах