152706
19:12 24.092023

Лікарська місія католицької служби милосердя «Карітас» розпочала чергові профогляди на Закарпатті

Життя 1784

Бригада лікарів католицької служби милосердя «Карітас» у складі 16 осіб у п’ятницю вирушила на Закарпаття, аби протягом вихідних провести обстеження місцевих жителів. За два дні медики, які працюють на волонтерських засадах, оглянуть близько 200 людей на базі кабінету в стінах Тячівського ліцею. Загалом протягом шести років такої роботи на Закарпатті угорські лікарі надали консультації понад 10 тисячам краян.

Через війну в Україні перерва в профоглядах була доволі затяжною й відновилася лише цієї осені.

Команда угорських лікарів, яка вже шість років працює на волонтерських засадах, щомісяця проводить стоматологічне, офтальмологічне, ортопедичне, гінекологічне обстеження, перевірку рівня цукру й артеріального тиску, допомагаючи закарпатським дітям і дорослим у встановленні діагнозів та наданні корисних порад стосовно подальшого лікування.

«Те, що ми протягом шести років здійснили понад 60 поїздок та оглянути майже 10 тисяч дітей і дорослих, – це все завдяки вам. (…) Це 16 із 80 людей щомісяця, які сказали «так, тепер я попрошу свою сім’ю обійтися без мене, (…), тому що моя робота дуже потрібна», – наголосив керівник лікарської місії Ласло Войчек, 22 вересня відправляючи нинішню команду в дорогу.

Наша допомога торкнулася мешканців понад 20 населених пунктів Закарпаття, зокрема Верхньотисянського регіону. (…) На жаль, війна надовго перервала цю роботу. Виникали різні труднощі, що унеможливлювали її: відсутність електрики, опалення, повітряні тривоги. Сподіваємося, наступний період буде більш сприятливим для продовження роботи», – каже директор католицького «Карітасу» Угорщини Ґабор Ейчі.

Наступного разу бригада лікарів католицької служби милосердя «Карітас» приїде на Закарпаття 27–29 жовтня й проведе профогляд у селищі Ясіня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах