152391
13:51 16.092023

Облмуздрамтеатр готується до відкриття 78-го театрального сезону

Життя 21125

До відкриття 78-го театрального сезону готується Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв.

6 жовтня покази розпочнуться на малій сцені, 8 – на великій. Які це вистави будуть – поки що тримають у таємниці.

Про нові постановки та плани колективу облмуздрамтеатру розповіли на брифінгу директор департаменту культури Закарпатської ОВА, заслужений артист України Євген Тищук та в. о. директора-художнього керівника Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв Рудольф Дзуринець.

«Відкриття нового сезону для театру – це завжди свято й нагода презентувати глядачеві цікаві новинки. Навіть попри війну заклади краю продовжують активно працювати над удосконаленням та розширенням свого репертуару», – зауважив Євген Тищук.

На великій та малій сценах облмуздрамтеатру протягом сезону 2023-2024 років планують показати 12 нових вистав. Над ними працюють чотири талановиті режисери із Закарпаття та інших регіонів України, розповів Рудольф Дзуринець.

«Ми вдосконалили наш репертуар, поповнили його цікавими та актуальними новинками. Цього сезону плануємо збільшити кількість показів і грати не менше 5 вистав щотижня – 2 на малій та 3 на великій сценах. Також свої постановки презентуватимуть і наші колеги з Маріуполя, які знайшли прихисток в Ужгороді», – відзначив в. о. директора-художнього керівника Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв.

За його словами, за цей сезон планують втілити ще один проєкт – відкрити сцену-укриття та Пункт незламності на базі закладу. Зараз у приміщенні тривають підготовчі роботи.

«Наша мета – здивувати та потішити глядача, заінтригувати й зацікавити його. Наші плани амбітні, а погляди – позитивні, тож закликаємо стежити за анонсами та частіше приходити на вистави», – підкреслив Рудольф Дзуринець.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах