152281
10:50 13.092023

В УжНУ відзначили День політолога

Життя 1060

У вівторок, 12 вересня в Ужгородському національному університеті відзначили День політолога. Зустріч із випускниками-політологами, народними депутатами, політичними лідерами та студентськими організаціями була організована за ініціативи студентів-політологів та Студентської ради факультету суспільних наук УжНУ.

Насичена програма святкування складалася із декількох секцій. На початку відбулося знайомство студентів із випускниками кафедри політології та державного управління УжНУ. Про свій досвід навчання, важливість політологічної освіти розповіли Анатолій Ключкович – один з перших аспірантів-випускників політології в УжНУ, завідувач кафедри політології і державного управління, Мирослава Лендьел – перший доктор політичних наук в УжНУ, проректор із науково-педагогічної роботи, Галина Лобода – начальник Управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОВА, Анатолій Головка – к.політ.н., провідний науковий співробітник Сектору досліджень Західного регіону Національного інституту стратегічних досліджень, Олексій Шафраньош – к.політ.н., керівник відділу зв’язків з громадськістю УжНУ, співзасновник медіа-порталу журналістських досліджень “ПравдаЄ” та Ігор Вегеш, к.політ.н., доцент на кафедрі політології і державного управління УжНУ.

Далі відбулася інтерактивна гра “Лідер-Лідер” від студради ФСН, під час якої учасники зустрічі мали відгадати прізвища українських та світових політичних лідерів.

Наступною відбулася панельна дискусія із нардепом політичної партії Європейська Солідарність від Закарпатської області Іванною Климпуш-Цинцадзе на тему «За лаштунками й на сцені української Євроінтеграції». Під час свого виступу пані Іванна наголосила на важливості євроінтеграційного поступу України, адже: «Тільки євроатлантична інтеграція та вступ до Європейського Союзу зможуть Україні гарантувати безпеку та добробут. В свою чергу, українське суспільство та влада повинні докладати реальних зусиль, конкретних кроків, для того, щоб цей процес йшов вірним шляхом». В цьому контексті є дуже важливим якісна та грунтовна підготовка фахівців, зокрема й політологів – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Відбулася також панельна дискусія за участі заступника голови Закарпатської ОВА Василя Іванча на тему «Проблеми політичного лідерства». Він ознайомив студентів із діяльністю Закарпатської військової адміністрації та викликами, із якими вона зіткнулася під час військового стану. Студенти мали змогу подискутувати, отримати відповіді на поставлені запитання від заступника голови ОВА.

Наприкінці офіційної частини святкування відбулася презентація на тему «Свобода й політика для молоді» від ГО «Українські Студенти за Свободу». Її провели активісти Закарпаття та Львівщини Антон Радько та Наталія Люклян.

Про це повідомляє Інформаційно-видавничий центр УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини