151903
13:55 5.092023

У Сваляві вже вчетверте провели День сім’ї

Життя 1816

Місцевий осередок Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) цьогоріч 3 вересня вчетверте організував День сім’ї, тож родинне свято вже можна назвати традиційним. Мета заходу – об’єднати невелику угорську діаспору і створити можливість якісного дозвілля та відпочинку для представників різного покоління.

Місцева угорська громада становить лише близько двох відсотків населення міста, водночас тут функціонують угорськомовний дитячий садок і початкова школа, а в українській школі угорську мову викладають як іноземну. Невеличка жменька угорців, яка живе в мальовничому містечку, оточеному горами, віддано шанує своє коріння. День сім’ї, організований ТУКЗ-КМКС, – популярний захід серед місцевих, оскільки на святі родини можуть зустрітися та разом провести час.

Під час заходу для дітей організували народні ігри, а також конкурс із пошуку талантів, під час якого учасники співали, декламували вірші, грали на музичних інструментах. Були і спортивні змагання, до яких долучалися цілими родинами. Для більш старших із лекцією на тему «Життя Сваляви між двома світовими війнами» виступив викладач Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Імре Сокал. На завершення заходу Еніке Вараді та Пейтер Орос провели майстер-клас із народного танцю. Відтак усіх пригостили смачним бограч-гуляшем.

Очільниця Свалявського місцевого осередку ТУКЗ-КМКС Генріетта Соколова повідомила, що День сім’ї, який проводиться в місті кілька років поспіль, уже став традиційним заходом. «Ми прагнули організувати розваги для всіх – для представників усіх поколінь, від дошкільнят до пенсіонерів. Вважаю, що захід користується популярністю тому, що кожен може знайти для себе цікавий спосіб відпочинку. Крім того, і самі сім’ї долучаються до організації по мірі своїх можливостей, і це теж об’єднує нас. На жаль, цього року нам не дуже сприяла погода, але, незважаючи на це, на свято завітало близько сімдесяти людей, що у нинішніх обставинах радує».

ev

Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах