151872
15:42 4.092023

Відновлено пішохідний міст через річку Теребля

Життя 1225

Жителі села Мерешор, протягом останніх років зіткнулися з серйозним викликом – стан підвісного тросового містка, що пролягає через річку Тереблю, зазнав суттєвого зносу і потребував негайного ремонту та відновлення. Цей місток був ключовим засобом сполучення для жителів села, який забезпечував їм доступ на той бік річки.

Довгий час жителям с. Мерешор доводилось користуватися аварійним підвісним мостом. Прогнилий і дирявий настил мосту загрожував життю селян, яким більшості доводилося ним користуватися.

Це єдиний міст, який з’єднує с. Мерешор з урочищем «Вільшанка». Щоб скористатися іншим найближчим мостом, треба було долати відстань близько 2 кілометрів. Тому, незважаючи на небезпеку, люди продовжували ним користуватися.

Розуміючи таку небезпеку для громадськості та відвідувачів лісу, НПП «Синевир» виділив для проведення ремонту необхідну кількість будматеріалів. Завдяки зусиллям і наполегливій праці працівників Вільшанського ПНДВ, вже за короткий час вдалося замінити дерев’яний настил мосту довжиною 46 метрів, бокові опори та поручні шириною – 1,10 метрів, а також усилити підпірну утримуючу тросову стінку.

Начальник Вільшанського ПНДВ Василь Гінцяк стверджує, що – «…спільні зусилля НПП «Синевир» та його підпорядкованих працівників відділення допомогли відновити цей важливий об’єкт інфраструктури. Процес відновлення був завданням, що вимагало великої ретельності і витрат ресурсів, але результат був того вартий. Він включав у себе обрання нових матеріалів, розрахунки для підвищення надійності та безпеки моста, а також враховано специфічні потреби мешканців села. Цей процес вимагав безперервного нагляду та сталої комунікації зі спільнотою».

Відновлення тросового мосту, яке відбулося за ініціативи та наполегливості природоохоронців, стало чудовим прикладом того, як гармонія між людиною та природою може бути досягнута.

Цей проєкт допоміг зберегти зручність переходу через річку, забезпечуючи при цьому доступ та комфорт для мешканців, і став світлим прикладом співпраці між природоохоронцями і потребами спільноти.

Про це інформує Національний природний парк “Синевир”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини