151849
12:23 4.092023

Свято першого дзвоника в Берегівському ліцеї ім. Кошута Лайоша

Життя 929

Ліцей ім. Кошута Лайоша в Берегові знову відчинив свої двері. Урочистою подією стало свято  першого дзвоника. Цього року до школи прийшло 38 нових першокласників. Але цьогорічне свято першого дзвоника було незвичайним, оскільки заклад став однією з 49 шкіл в Україні, які Володимир Зеленський привітав через систему Zoom із початком нового навчального року. Ліцей ім. Кошута Лайоша був єдиним угорськомовним навчальним закладом, який представляв Закарпаття на спеціальному онлайн-заході.

Церемонія розпочалася рано-вранці з дзвоника в Берегівському ліцеї ім. Кошута Лайоша. Після цього першокласники перетнули символічні Ворота знань. Потім перший у цьому навчальному році дзвоник пролунав від двох першокласників. Спочатку присутніх гостей привітала директор закладу Емеше Жельтвай-Веждєл: «Ми сподіваємося, що наші учні завершать цей навчальний рік у мирі та спокої, а бомбосховища та повітряні нальоти не будуть переривати їхні заняття. Я бажаю нашим учням багатого і позитивного досвіду. Бажаю вам щасливого і повноцінного дитинства та шкільних років, багато вчитися і бути допитливими. Ми намагалися створити всі умови для того, щоб ви стали згуртованим класним колективом, як і випускники, що стоять за вашими спинами. Дякуємо батьківській громаді, яка, незважаючи на складні обставини, була поруч і допомагала нам”.

Старшокласники школи привітали першокласників піснями та віршами, а 38 маленьких учнів приєдналися до співу разом зі своїми батьками, однокласниками та вчителями.

Агнеса Дьорфі, заступник директора школи та вчителька першого класу, зазначила: “Ми дуже раді, що у нас є два паралельні класи.  За традицією, у нас є двотижневий вступний період. Це робиться для того, щоб допомогти першокласникам легко зорієнтуватися і познайомитися з учителями та учнями. Я вірю, що наші юні першачки готові стати справжніми учнями-гордістю ліцею ім. Кошута”.

Цього року навчальний рік розпочнеться для п’ятисот п’ятдесяти шести учнів. Після церемонії відкриття керівництво школи, представники районних та міських управлінь освіти, а також дев’ятикласники взяли участь у позачерговій всеукраїнській церемонії відкриття в режимі онлайн. Володимир Зеленський, Президент України, привітав українські школи. Він зазначив: “Зараз наші школярі розпочинають навчання за різних обставин. До повномасштабного російського вторгнення 1 вересня було однаковим для всіх нас, але зараз воно для всіх різне. Цього року в країні розпочали навчальний рік майже 13 000 шкіл, що означає майже від трьох мільйонів до семисот тисяч учнів по всій країні. Більшість шкіл розпочали рік з особистим відвідуванням, що є позитивним зрушенням. Колись це було дуже поширеним явищем, і ми навіть не уявляли, яке  велике значення це має. Наразі мільйон дітей все ще може розпочати рік онлайн, а мільйон учнів навчається за змішаною формою навчання”, – наголосив Володимир Зеленський. Президент також презентував додаток “Мрія”, створений для допомоги школярам у навчанні. Він зазначив, що програма допоможе учням, вчителям та батькам. “Цей проєкт – українська освітня мрія”, – наголосив президент.


Джерело:
Kárpátalja hetilap

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах