151726
12:46 1.092023

Помер видатний закарпатець

Життя 12366

Відійшов у вічність безмежно замилуваний у рідний край і народне мистецтво поет-пісняр і дивовижно світла людина – Василь Васильович Кобаль.

У творчому доробку митця понад 150 пісень, близько 250 віршованих творів, драматичні твори, статті, рецензії, журналістські розвідки та чимало різних публікацій.

Василь Васильович присвятив життя зібранню і збереженню автентичної народної творчості, яку вважав зерном духовності та нашої національної ідентичності. І як ніколи його творчість і клопітка праця по збереженню фольклорної спадщини є актуальними для усвідомлення самобутності української нації в час цієї загарбницької війни.

Особливої уваги варті пронизані любов’ю та неперевершеною мелодикою вірші для діточок. Пісні та вірші Василя Васильовича треба викладати, вивчати і співати – в садочках, школах, на фестивалях, концертах, і просто в колі сім’ї.

Велич душі полягає в таланті стати душею для інших – душею сім’ї, кола друзів, душею колективу, душею творчого процесу. Василю Васильовичу Бог наділив саме таку душу.

Прощання з Василем Васильовичем відбудеться 2 вересня 2023 року о 13 годині к. ч. в храмі Ужгородської греко-католицької богословської академії ім. Блаженного Теодора Ромжі в с. Минай, вул. Патруся Карпатського, 2-А.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах