151602
09:36 29.082023

Представники ОВА зустрілися із нідерландськими лікарями

Життя 1334

Учора Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОВА, зустрівся з лікарем-психіатром, представником нідерландської громадської організації SOFT Тulip Еріком Хункампом, який з робочою поїздкою прибув до нашого регіону.

Петро Добромільський подякував пану Еріку за гуманітарну допомогу, яку область отримала від партнерів, зокрема в період екстрених відключень електроенергії. Окремо висловив вдячність за серію семінарів і навчань щодо підтримки людей з обмеженими можливостями та проблемами психічного здоров’я, які провели для закарпатських фахівців.

«Для нас важливо окреслити шляхи подальшої співпраці у сфері підтримки фізичного і ментального здоров’я цивільного населення в період війни. Ми зацікавлені посилити цю роботу з нашими партнерами», – зазначив заступник голови Закарпатської ОВА.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про організацію та особливості проведення в Ужгороді круглого столу стосовно створення стійкої системи послуг підтриманого проживання для осіб з інвалідністю на рівні територіальних громад.

Також Ерік Хункамп повідомив, що представники організації SOFT Тulip планують провести два одноденні тренінги для медичних і соціальних працівників психоневрологічних диспансерів краю щодо того, як справлятися з емоційними викликами та залишатися стійкими.

Візит нідерландських партнерів на Закарпаття триватиме до 31 серпня. За цей час вони планують зустрітися з ВПО, відвідати будинки-інтернати, відділення Обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, обговорити кроки деінституалізації і реформування системи надання комплексних соціальних послуг дітям та особам з інвалідністю.

Про це повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах