151579
15:20 28.082023

Закарпатські нацгвардійці здійснили мрію хлопця-переселенця

Життя 1839

Шкільні приладдя, рюкзак, зошити, атласи, контурні карти, щоденник і канцелярські вироби подарували нацгвардійці Закарпаття восьмикласнику Івану. Хлопець разом з мамою евакуювались з Донецької області цього літа. Два роки він не міг відвідувати школу і займався дистанційно спочатку через пандемію коронавірусу, потім – через війну.

«Коли переїхали в Ужгород, то я дуже зрадів, що не буду просинатися від звуків вибухів, зможу відвідувати школу і спілкуватись з однолітками. Мені цього дуже бракувало. Але в мене не було нічого для школи. Тому я написав і розклеїв оголошення з пропозицією вигулювати домашніх тварин місцевих жителів. Таким чином я планував заробити гроші, щоб купити рюкзак», – розповідає Іван.

Це оголошення побачив один з офіцерів Національної гвардії України і запропонував побратимам зі свого підрозділу надати хлопцю таку можливість. Військовослужбовці швидко зібрали кошти і купили все необхідне для навчання.

«Мене дуже вразило те, що хлопець не зламався і на новому для себе місці одразу почав діяти. Він не пішов просити чи десь шукати якусь гуманітарну допомогу. Він зробив все, щоб реалізувати своє бажання. Це вчинок вже не хлопчика, а справжнього чоловіка. І саме тому ми з побратимами вирішили допомогти Івану», – поділився нацгвардієць Олексій.

Нацгвардійці запропонували хлопцю погуляти зі службовим гвардійським собакою. Заодно розповіли про службу з охорони громадської безпеки, завдання, які виконують кінологи і службові собаки. В якості подяки подарували Івану все необхідне для школи: рюкзак, зошити, атласи, додаткову торбу для спортивної форми і багато інших корисних речей.

«Ми дуже вдячні нацгвардійцям. Мене попередили про цю ідею, а ось для Вані це був справжній сюрприз. На Донеччині ми бачили, як бійці Нацгвардії разом з іншими військовими захищають нашу землю, а тепер ще й відчули їхню турботу і щирість тут – на Закарпатті. Я дуже рада, що в сина тепер є все необхідне для школи. Обіцяю, що в кінці року я покажу вам його табель, і там будуть лише гарні оцінки» – не приховує своєї радості мати Івана Марина.

Про це інформує Національна гвардія України.
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах