151507
09:00 25.082023

В Ужгороді погасили марку до Дня Незалежності України

Життя 1445

Учора перед будівлею Закарпатської обласної ради відбулося погашення марки Укрпошти, присвяченої 32-ій річниці Незалежності України.

На комплектах марки, трьох видах листівок та конвертів зображена Україна-мати, найвищий монумент Європи, який нещодавно позбувся символів тоталітарної влади і совка. Сам пам’ятник у інтерпретації художниці Зінаїди Кубар став більш жіночним, привітним та проукраїнським, не втративши притаманної йому сили і гідності. Україна-мати постала в червоному намисті, хустці і у вишиваному орнаменті.

Патріотична марка вийшла накладом у 600 тис. примірників.

В урочистому погашенні взяли участь голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко і директор Закарпатської дирекції Укрпошти Сергій Калій. З цього моменту марка продаватиметься у всіх відділеннях Укрпошти області.

«Важливо, що ми погасили цю патріотичну марку в такий особливий для України день. Цей монумент багато в чому символічний. Україна-мати в Києві повернута в сторону країни-агресорки зі щитом і мечем, вказуючи на те, що ми захищатимемося, а хто пішов з мечем на нас, від нього і загине. Цього року пам’ятник позбувся символів радянського тоталітаризму, так само, як і ми всі прощаємося з диктаторським минулим. Гадаю, кожному приємно буде мати таку символічну марку на згадку про ці важкі, але історичні для нашої держави події», – прокоментував Володимир Чубірко.

Сергій Калій зазначив, що проєкт Укрпошти надзвичайно посилив рух філателістів в усьому світі. З початку російської агресії проти України було випущено близько 20-ти марок, які блискавично розлітаються у перші ж дні виходу. Тому якщо ви також збираєте патріотичні марки, поспішайте.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини