151462
11:18 24.082023

У Перечині вивісили багато прапорів з нагоди головних державних свят України

Життя 4091

23 та 24 серпня – особливі дати в календарі України. У ці дні відзначаємо День Державного Прапора України та День Незалежності України.

Перечин та містяни підготувалися до відзначення цих історичних свят. На всіх державних установах, організаціях, освітніх закладах майорить жовто-синій стяг на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

– Відповідно до плану покосили траву на зелених зонах міста, у центральному скверику, на дитячих майданчиках, кладовищах. Купили 40 нових прапорців, які вивісили по вулиці Ужгородській, на Алеї сакур. Нову державну символіку також встановили на флагштоках у центральному парку імені Федора Фекети, –  розповіла кореспондентці «Карпатського об’єктива» перший заступник Перечинського міського голови Любов Крижановська.

Радує, що жителі міста не проігнорували історичні дати України. Мої сусіди Ганичі поставили на балкон два прапорці із зображенням ще одного державного символу – тризуба.  

У центрі міста, на двох будинках по вулиці Ужгородській з початку повномасштабної війни встановлені тримачі та  флагштоки. Тут постійно майорять українські прапори. Коли погодні умови пошкоджують їх, господарі купують і вивішують нові.

У будинку Василихів є торгова точка «Газети». Багато років поспіль родина торгує друкованою продукцією та речами першої необхідності. Роман Васильович розповів, що більше року тому купив два прапори – один великий, другий малий на палиці. Ними зустрічають кортежі із загиблими воїнами.

– Коли везуть Героя, ми беремо прапори і виходимо на тротуар, щоб віддати шану захиснику. Ми з дружиною та сином тримаємо великий прапор, а онучка Каріна – малий. Сьогодні, 23 серпня, чую так голосно дзвонять церковні дзвони  в обох церквах – греко-католицькій і православній. У мене була постійний покупець Люба, ми з нею розгорнули полотнище і зустріли кортеж, який віз Героя в останню дорогу з Великоберезнянщини. Скільки уже провели хлопців в останню дорогу, аж страшно подумати, – витирає змокрілі очі від сліз чоловік.

Сусіди Василихів – сім’я Фесай. Мар’яна розповіла, що вона народилася 24 серпня 1970 року.

– Прапор вивісили на хаті півтора року тому, як росія розпочала повномасштабну війну на території України. 23 серпня відзначаємо День Прапора України, а 24 серпня – День Незалежності України і мій день народження. Хочемо жити і надалі в мирній Україні, – каже жінка.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах