151437
20:36 23.082023

Держекоінспекція Закарпаття: гірка картина з очисними спорудами в області. Фото

Життя 3385

Протягом останнього періоду жителі Закарпаття помітили значну активізацію діяльності Державної екологічної інспекції у Закарпатській області щодо виявлення порушень у природоохоронному середовищі. Звісно, що в цю установу стали часто звернутися жителі краю з повідомленнями про правопорушення. Зрештою, факти, які свого часу викрила Держекоінспекція можуть викликати у багатьох закарпатців просто шок. Нехай оцінку дає читач.

Каналізаційні споруди одного з комунальних підприємств Ужгорода експлуатуються з 1975 року. Оскільки три четверті каналізаційної площі території міста має об’єднану каналізаційну систему, то при такому нерівномірному поступленні технологічний процес очистки під час інтенсивних дощів порушується. Реконструкції, модернізації і розширення каналізаційно-очисної системи на жаль і досі немає.

Навіть при малому відсотку каналізування і малу кількість стічних вод, що поступають на очистку одного з ТОВ м. Берегово не забезпечують очистку стічних вод. У зв’язку з тим, що обладнання каналізаційно-очисної системи вийшло з ладу, споруди зруйновано, проходить лише механічна очистка стічних вод. Проект реконструкції очисних споруд у м. Берегово знаходиться лише у стадії розробки.

Очисні споруди повної біологічної очистки проектною потужністю 10 тис кубометрів на добу в смт Дубове на Тячівщині передані на баланс ВУЖКГ. Частина споруд каналізаційно-очисної системи була зруйнована під час паводку у 1992 році, в паводок у 2001 році вже повністю їх зруйнував. Тому, виходячи з гірких реалій тут доцільне будівництво нових очисних споруд.

Каналізаційні очисні споруди повної біологічної очистки в смт Кобилецька Поляна на Рахівщині через малу кількість стічних вод працювали неефективно. Листопадовий паводок 1998 року розмив 250 погонних метрів каналізаційних мереж та дюкер ний перехід на р. Шопурка. На сьогодні каналізаційні очисні споруди в смт Кобилецька Поляна відсутні і здійснюється прямий скид забруднених стічних вод у водний об’єкт.

Далі буде

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах