151358
09:18 23.082023

На Закарпатті провідні фахівці-онкологи обговорюють актуальні питання радіаційної онкології в Україні

Життя 1599

На Ужгородщині учора стартувала дводенна науково-практична конференція Громадської організації «Українське товариство радіаційних онкологів» (ГО «УТРО») з міжнародною участю «Актуальні питання радіаційної онкології в Україні», яка триває у режимі офлайн та онлайн.

Серед організаторів медичного форуму КНП «Закарпатський протипухлинний центр» Закарпатської обласної ради директор закладу, доктор медичних наук, професор, «Заслужений винахідник України» Андрій Русин).

Відкрила захід Валентина Іванкова – президентка ГО «УТРО» завідувач науково-дослідного відділення радіаційної онкології Національного інституту раку МОЗ України, доктор медичних наук, професор. Учасників конференції привітав заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук, який насамперед подякував воїнам за можливість проводити такі зустрічі та втілювати плани у життя. Звертаючись до лікарів подякував їм за докладені зусилля із порятунку людських життів у надзвичайно важких умовах українських реалій. «Ваша праця допомагає пацієнтам здолати хворобу та повернутися до активного життя.

Ця конференція – унікальна можливість обмінюватися досвідом, оговорити практичні і теоретичні навички, вивчити нові тенденції та досягнення у сфері радіоонкології. Переконаний, що озвучені нині доповіді та обговорення допоможуть підняти якість медичної практики на новий рівень. А також обговорити нові ініціативи у боротьбі з онкологічними захворюваннями, збільшуючи шанси на одужання та покращуючи якість життя пацієнтів», – зауважив посадовець та побажав учасникам плідної та насиченої інформацією конференції, нових ініціатив та цікавих знайомств.

На конференції у межах п’яти пленарних засідань обговоряться наступні питання:

  • Променева діагностика в онкології; Можливості технічного переоснащення радіоонкологічних закладів України в умовах воєнного стану;
  • Застосування сучасних інноваційних технологій променевої терапії як самостійного методу лікування і як складової комбінованої та комплексної променевої та хіміопроменевої терапії;
  • Забезпечення якості променевої терапії онкологічних захворювань різних локалізацій; Радіобіологічна експертиза та радіобіологічний супровід променевої терапії;
  • Профілактика, діагностика і лікування ускладнень променевого та комбінованого лікування.
  • Терапія супроводу в радіоонкології.

Серед країн-учасниць конференції: Україна, Австрія, Швейцарія, Швеція, Австралія, Ізраїль, Велика Британія, США. За підсумками конференції буде ухвалено резолюцію.

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах