151306
08:30 22.082023

Із Закарпаття до Румунії вирушили 40 дітей з Харківщини

Життя 1718

Зокрема, учора в межах такої взаємодії на відпочинок із Закарпаття до Румунії вирушили 40 дітей з Харківщини, батьки яких боронять нашу країну на передовій, загинули чи зникли безвісти, повідомив Василь Іванчо – заступник голови Закарпатської ОВА.

За його словами, протягом тижня школярі відновлюватимуться в мальовничих куточках сусідньої держави, будуть знайомитися з однолітками та зможуть відволіктися від звуків вибухів і тривог. Важливо створювати умови для їх відновлення, адже це найменше, що можна зробити для дітей безстрашних захисників.

Василь Іванчо особисто подякував за таку можливість під час зустрічі з консулом Румунії в Солотвині Граціаном-Флоріном Пирву, директором благодійної організації «Hopes and Homes for Children» Стефаном Дарабусом, головою Асоціації адвокатів Марамурешу Флоріном Андрейкутом.

«Це не перша така підтримка з боку румунських партнерів: у липні за сприяння Консульства Румунії в Солотвино на відпочинку перебували 25 дітей бійців Закарпатської 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади», – наголосив заступник очільника краю.

Також під час зустрічі обговорили й інші аспекти співпраці, зокрема економічний напрямок, прихисток переселенців і їх підтримку. Василь Іванчо подякував румунським партнерам за візит та реалізацію спільних корисних ініціатив.

Про це інформує Закарпатська ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах