151261
12:15 21.082023

Заклади освіти Закарпаття отримали сучасну техніку від ПРООН

Життя 1824

11 ноутбуків та 2 смартдошки закладам освіти Закарпатської області нещодавно передали у рамках проєкту «Підтримка стійкості громад в регіонах України», який реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

«Сучасні технології – це можливість навіть у скрутний воєнний час продовжувати освітній процес. Техніка необхідна освітнім осередкам як під час дистанційного, так і очного навчання. Завдяки допомозі від партнерів наші вчителі зможуть оптимізувати свою роботу та ще ефективніше використовувати цифрові технології на заняттях», – підкреслила директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець. За її словами, ноутбуки та смартдошки отримали педагоги Углянського ліцею, Усть-Чорнянського закладу загальної середньої освіти I – III ступенів, Пилипецького закладу загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсного центру в м Хуст, закладів освіти обласного підпорядкування.

«Проєкт «Посилення стійкості громад у регіонах України» – це не тільки підтримка регіональних та місцевих органів влади, але й створення умов для розвитку різних сфер життєдіяльності. Наше завдання – допомагати забезпечувати відповідні умови для якісного надання адміністративних, медичних, соціальних й освітніх послуг у регіоні. Сьогодні неабияк важливо створити безпечне, сучасне і якісне освітнє середовище як для місцевих дітей, так і тих, котрі переїхали в область із зони ведення активних бойових дій», – зазначила регіональна координаторка ПРООН Есма Умерова. Також вона висловила сподівання, що завдяки переданому обладнанню громади зможуть забезпечити рівний доступ до якісних освітніх послуг, підтримати розвиток інклюзивної освіти, проводити навчання в контексті вимог ринку праці з урахуванням потреб усіх груп населення.

Про це інформує Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах