150765
09:20 8.082023

Одна з українських авіакомпаній хоче відновити польоти з Ужгорода

Життя 1485

Українська авіакомпанія Air Ocean Airlines хоче відновити польоти з Ужгорода.

Про це повідомив директор авіаперевізника В’ячеслав Геріга, передає avianews.

За його словами, Air Ocean Airlines могла б відкрити польоти з Ужгорода, якщо це буде визнано безпечним. Аеропорт розташований впритул до словацького кордону, і літак одразу після зльоту потрапляє у повітряний простір країни-члена НАТО.

“Аеропорт Ужгород знаходиться біля підніжжя Карпатських гір з боку Словаччини та відносно захищений зі сторони сходу. Злітно-посадкова смуга має розміри 2038 на 40 метрів, що достатньо для безпечного виконання зльотів та посадок на літаках Ан-148-100Е”, — зазначила авіакомпанія в обгрунтуванні, яке вона направила українській владі.

З 2021 року Air Ocean Airlines працювала як регіональний авіаперевізник з повним сервісом та виконувала рейси з Києва до Запоріжжя, Львова, Чернівців, Харкова, зі Львова до Запоріжжя та Харкова. Однак вже у січні 2022 року компанія повідомила, що скасовує всі рейси на два місяці.

Air Ocean Airlines виконувала рейси на літаках Ан-148, власником яких є кіпрська компанія Cyprus Aircraft Leasing 2. У травні цьогоріч президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Cyprus Aircraft Leasing 2, які передбачають блокування активів компанії.

Компанія заявляє про готовність оренди Ан-148 безпосередньо у держави після завершення процедури їх націоналізації.

Якщо аеропорт Ужгород не відкриють для виконання рейсів з пасажирами, Air Ocean Airlines готова працювати за кордоном на умовах мокрого лізингу — здавати літаки разом з екіпажами в оренду іншим авіаперевізникам, як SkyUp, “Роза Вітрів”, Skyline Express (раніше Azur Air Ukraine).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах