150559
10:47 2.082023

За підсумками роботи за перше півріччя у Закарпатській обласній прокуратурі провели оперативну нараду

Життя 3939

У Закарпатській обласній прокуратурі обговорили результати роботи за перше півріччя 2023 року та спланували діяльність на наступний період. Оперативна нарада працівників апарату та окружних прокуратур відбулася під головуванням керівника обласної прокуратури Анатолія Ковальчука.

«В умовах воєнного стану в краї вдалося на належному рівні забезпечити виконання покладених на прокуратуру повноважень. Водночас фіксуємо ріст рівня злочинності, тож правоохоронцям варто більш активно працювати, зокрема на пріоритетних напрямках», – зауважив очільник обласної прокуратури.

За підсумками 6 місяців роботи зафіксовано ріст тяжких і особливо тяжких злочинів. Серед окремих видів злочинів, де протягом цього часу зафіксовано кількісне зростання, – шахрайства та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами чи вибуховими речовинами.

Водночас посилена робота правоохоронців із розкриття та розслідування корупційних кримінальних правопорушень. Активізовано і представницьку діяльність прокурорів: задля захисту інтересів держави пред’явлено позовів на 6 млрд грн, а сума задоволених сягнула 1,1 млрд грн.

Щодо діяльності у сфері боротьби із незаконним заволодінням бюджетними коштами, то прокурори наголосили на необхідності дещо переглянути підходи до виконання покладених на правоохоронців завдань на цьому пріоритетному напрямку. Насамперед йдеться про моніторинг реалізації державних чи регіональних програм та проведення тендерних процедур. Обговорили на нараді і необхідність посилити увагу до охорони лісових ресурсів і проблеми накопичення відходів, зокрема – у прибережних зонах.

У підсумку учасники заходу прийняли рішення щодо активізації роботи на пріоритетних напрямках.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах