149618
19:25 9.072023

Закарпатські медики відвідали одну з найбільших лікарень ЄС

Життя 1908

Про це повідомив депутат обласної ради та гендиректор закарпатського Центру легеневих хвороб Василь Скрип. Заклад охорони здоров’я лікар відвідав разом з колегою-депутатом, директором Тячівської райлікарні Федором Яриничем у рамках робочої поїздки до Литви у складі делегації на чолі з головою облради Володимиром Чубірком.

Ідеться про університетську клініку, розраховану на 1200 ліжок із 7400 працівниками, з яких 2000 — лікарі. Це – великий заклад, де приймають пацієнтів зі всього Євросоюзу і не тільки. Він підпорядковується Міністерству охорони здоров’я Литви. Лікарня є високотехнологічною і багатопрофільною. Тут надають послуги з трансплантації, хірургії, онкології, оперативні втручання, нейрохірургії, кардіохірургії та ряду інших напрямків. У роботі використовують і лінійний прискорювач, гама-ніж, кібер-ніж та інші сучасні медтехнології.

“Ми спілкувалися з колегами про особливості медицини Литви, структуру та наповнення цієї лікарні та знайомилися з процесом потрапляння пацієнтів, їх розподілу за ступенем важкості і направленням до окремих фахівців. У ході зустрічі домовилися про навчання наших майбутніх реабілітологів на базі реабілітаційного відділення каунаської лікарні. У колег є хороша база і досвід, яка може нам стати у нагоді. Також запросилиі клініцистів і організаторів охорони здоров’я цієї установи відвідати медичні заклади Закарпаття з прицілом на те, щоб разом подумати як модернізувати нашу медицину та підвести її до такого рівня, як у Каунасі”, — розповів Василь Скрип.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах