149287
12:05 2.072023

Відбулася зустріч українсько-угорської робочої групи з охорони якості води

Життя 1465

У межах виконання двосторонньої українсько-угорської Міжурядової Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах протягом 29-30 червня 2023 року відбулася зустріч спільної робочої групи Сторін з охорони якості води.

На порядку денному зустрічі були перегляд та оцінка виконання завдань протягом останнього року, оцінка стану якості води в прикордонних створах р. Тиса Тисауйлок (Вилок) / Тисабеч і Чоп / Загонь, оцінка результатів спільних відборів проб води, виконаних лабораторіями, внесення змін до спільного Порядку проведення на українсько-угорських прикордонних водах відборів проб, аналізу, оцінки якості та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях обговорення надзвичайних забруднень прикордонних вод, підготовка плану роботи на період ІІ квартал 2023 – І квартал 2024 року.

За результатами оцінки якості води за групами показників Сторони констатували, що порівняно з попереднім роком, стан якості води у 2022 році мав тенденцію до покращення, надзвичайних забруднень прикордонних вод не було зафіксовано.

Також Сторони обговорили актуальні водогосподарські питання, зокрема взаємно поділились досвідом щодо розробки Плану управління річковим басейном Тиси. За підсумками зустрічі був підготовлений та підписаний відповідний протокол.

Про це повідомляє Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах