148692
08:52 18.062023

Львівські хірурги повернули слух 4-річній Одрії з Закарпаття

Життя 2075

У Львові прооперували 4-річну Одрію з Закарпаття, яка від народження мала вади слуху. Завдяки слуховому імпланту після реабілітації дитина зможе чути і розмовляти як і її однолітки. Історію дівчинки розповіли у львівському Охматдиті.

Мама дівчинки Іветта народила двійню передчасно, на 25 тижні вагітності. Перша дитина попри зусилля лікарів померла через місяць. Одрію попри наднизьку вагу — 550 грам вдалося виходити. Дитина провела 37 днів у реанімації на штучній вентиляції легень, після цього проходила тривалу реабілітацію.

Коли Одрії було два роки, мама помітила, що дівчинка видає дуже мало звуків, а потім реакція на звуки зникла повністю. Медики діагностували втрату слуху.

“Доньці поставили слуховий апарат, який вона носила рік. Але з ним вона чула мало. Хоча й почала трохи говорити складами. Я шукала лікарів, які б могли допомогти дитині, й дізналася про можливість кохлеарної імплантації. Перед операцією було так тривожно. Вона тривала 3 години. Але усе пройшло добре. На другий день після втручання Одрія вже бігала по відділенні і бавилася”, — каже мама дівчинки Іветта.

На дитину чекає тривала реабілітація. Тепер вона зможе досліджувати світ по-новому.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах