148354
11:28 9.062023

На Закарпатті з’являться 27 пунктів роздільного збору сміття

Життя 1429

КП «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради, партнер проєкту, побудує у Берегівському районі 27 пунктів роздільного збору сміття.

Про це у ході стартової конференції проєкту «ZeroWaste: Theory for Everybody, Practice for Everyone in the Cross-Border Region» (Нуль відходів: теорія для всіх, практика для кожного у транскордонному регіоні) повідомив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

Також у рамках проекту ТОВ «Некомерційне Агентство територіального розвитку та управління навколишнім середовищем комітату Саболч-Сатмар-Берег», яке є партнером у проєкті, підготувало концепцію бізнес-плану для Регіональної програми поводження з відходами Берегівського району та успішно провело процедуру державних закупівель для інвестиції, переможцем якої стала угорська компанія ТОВ «МЕНТО Екологічна культура» (Mento Környezetcultúra kft.).

Результатом проєкту буде діючий об’єкт, який включає ділянку сортування та утилізації відходів, тобто полігон. А також наступні об’єкти інфраструктури: адмінбудівля та котельня, контрольно-пропускні пункти, дезинфекційна яма (збірники фільтрату), пожежний резервуар, компостувальний майданчик органічних відходів, будівля для зберігання небезпечних відходів, мийка для спецтехніки та контейнерів, резервуар стічних вод, гаражі – майстерні, заправки, майданчик для розвантаження, критий пожежний резервуар, котлован складування ТПВ, резервуар для зберігання забруднених вод, будівля насосної станції зі свердловиною, технічні приміщення із насосом, контрольна свердловина, резервуар-накопичувач для очищеної води, водовідвідна канава, огорожі, освітлення, полігон, благоустрій, озеленення.

Проєктна потужність сміттєсортувальної лінії – 30 тисяч тонн на рік. Це відповідає обсягу сміття, яке продукує Берегівський район. Термін експлуатації заводу складе не менше 25-30 років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
На Закарпатті прокуратура передала на ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть
16:34
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
16:12
Переселенка з Донецька зробила майже з нуля художню гімнастику елітним видом спорту Перечина
15:56
Всі новини