147814
12:57 30.052023

Як Перечин відзначив День міста

Життя 4055

26-27 травня Перечин відзначив 624-у річницю першої письмової згадки. Програма була насичена різними культурними та спортивними заходами, хоча їх було менше, як у попередні роки. У центральному скверику діяла ярмарка місцевих крафтових виробників. На радість дітям були атракціони, організована зустріч із казковою зубною феєю.

На урочистий вечір до глядацької зали Центру культури і дозвілля прийшло багато людей. Серед гостей були депутати різних рівнів, представники влади, представники з міст-побратимів Польщі, Чехії, Словаччини. Як не дивно, ніхто з них не покинув залу заздалегідь, а захід тривав понад три години. Місцеві зірки продемонстрували свої таланти і подарували присутнім чудовий настрій, виконавши пісні, танці, музичні композиції. Все це відбулося завдяки нашим воїнам, які захищають територіальну цілісність України від росії-агресора, яка розпочала повномасштабну війну на українських землях 24 лютого 2022 року. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять наших Героїв.

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко щиро привітав жителів, депутатів та міського голову Івана Погоріляка з Днем міста:

– Це чудова роботяща громада, яка трепетно ставиться до свого минулого, береже традиції і гідно приймає виклики сьогодення.

У Перечині було сформовано 68 окремий батальйон ТрО, бійці якого більше року воюють на фронті. Понад 400 місцевих жителів у лавах ЗСУ несуть службу на Півдні та Сході України. На жаль, 13 героїв полягли.

Перечин став надійним тилом для людей, які тікали від війни. У березні торік громада прихистила чотири тисячі ВПО.

Перечин працює, волонтерить, контактує із закордонними партнерами, релокує підприємства, досягає успіхів у спорті, освіті, мистецтві.

Влада відзначила жителів Перечинської ТГ, які зробили вклад у її розвиток своєю працею, діяльністю. Грамоти, подяки отримали працівники культури, освіти, спорту, волонтери, активісти.

2004 року Перечин започаткував добру традицію відзначати Почесного громадянина серед місцевих жителів та жителів інших країн. Цього року депутатським корпусом Перечинської ради визнано Почесними громадянами міста директора КНЗ «Перечинська лікарня» Михайла Лабича та міського голову міста-побратима м.Світаві з Чехії, депутата Чеського парламенту Давіда Шімека.

Завдяки М.Лабичу лікарня функціонує, розвивається.

З першого дня повномасштабної війни Давід Шімек відправляв до Перечина продукти та необхідні речі для внутрішньо переміщених осіб. Для наших військовослужбовців відправив три медичні автомобілі. Для міського водозабору передав генератор потужністю 27 кВт. Як депутат лобіював в парламенті питання про визнання росії спонсором тероризму. Постійно відстоює інтереси України в Чеському парламенті щодо передачі нам зброї.

За підтримку та допомогу як вдячність у Перечині перейменована одна із вулиць на вулицю Світавську.

Тетяна ГРИЦИЩУК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах