147708
12:55 29.052023

У Перечині заклали перший на Закарпатті меморіальний сквер Героїв

Життя 4971

У Перечині заклали меморіальний сквер Героїв. Варто зазначити, що це перший на Закарпатті об’єкт вшанування пам’яті загиблих воїнів, які полягли в боях, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України від російських окупантів. Сподіваємося, що приклад Перечинської громади переймуть й інші громади та їхні очільники.

Церемонія відкриття відбулася 26 травня за участі представників органів місцевого самоврядування, органів військової адміністрації – обласної та районної, духовенства, народних депутатів, військовослужбовців, жителів Перечинської територіальної громади.

– Це тільки перша цеглина, яка, сподіваюся, стане священним місцем не тільки для перечинців, а й для всіх українців, які будуть відвідувати наше місто. Спеціалісти працюватимуть, щоб сквер набув гідного вигляду для вшанування пам’яті наших героїв, – каже Перечинський міський голова Іван Погоріляк. Він закликав усіх присутніх та учасників історичного заходу схилити голови перед рідними загиблих, хвилиною мовчання вшанувати пам’ять наших захисників.

Сквер знаходиться по вулиці Ужгородській, біля центральної автотраси. На встановленому банері розміщені фото бійців, які загинули у боях, захищаючи Україну, починаючи з 2014 року. А це 16 молодих хлопців громади. Яким було ще жити і жити, рости дітей, та ворожа куля обірвала їхнє життя. Подано також списочно з вказаними званнями, ПІБ та датами прізвища 22 Героїв з 68-го окремого батальйону ТРО, який дислокується в Перечині.

Настоятелі чотирьох найбільших парафій міста відправили панахиду за полеглими захисниками. «Вічную пам’ять» заспівали всі присутні, низько схиливши голови.

Потім відбулося покладання квітів та лампадок. Після церемонії люди пішли у своїх справах, а згорьовані вдови, матері, бабусі у чорних хустках, траурному одязі ще довго стояли біля банера і оплакували своїх чоловіків, синів, онуків, які віддали своє життя за нас з вами. І ми повинні про це пам’ятати щодня, завжди.

Біля скверу функціонує опорний заклад Перечинський ліцей, який нещодавно перейменували на честь Героїв 68-го окремого батальйону.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
09:01
МЗС пояснило, як чоловіки за кордоном отримуватимуть консульські послуги після 18 травня
08:30
Всі новини