147581
08:38 26.052023

Відбулося засідання комісії Закарпатської облради з питань освіти, науки, духовності та національних меншин

Життя 1878

У ході засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, духовності та національних меншин, яка відбулася 23 травня, у повному складі: Ільдіко Орос (голова), Василь Іванчо, Марія Сігетій, Володимир Суботовський, комісія погодила результати виконання Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013-2022 роки.

Показники Програми презентувала директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Мар’яна Марусинець.

Наголошувалося, що завдяки виконанню плану заходів цільової Програми вдалося реалізувати поставлені завдання для успішного розвитку системи освіти області. Для цієї мети з обласного бюджету було використано кошти у сумі 64,7 млн гривень.

У рамках заходів було проведені різні конкурси, змагання, фестивалі дітей та юнацтва, відзначено грошовими преміями їх переможців, забезпечено участь команд у всеукраїнських, обласних, зональних тематичних подіях.

Зокрема, у 2022 році уперше в області на базі Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради проведено літню математичну і літню школу інформатики. За кошти обласного бюджету відзначено переможців різних Всеукраїнських учнівських олімпіад, учнів-членів Малої академії наук України, конкурсів імені Петра Яцика, імені Шевченка Т. Г. тощо.

У межах реалізації Програми розвитку освіти Закарпаття на 2012 – 2022 роки активізовано роботу із покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, створення належних умов для здобуття якісної освіти, високих спортивних здобутків. Серед досягнень – створення інклюзивного середовища та реалізації Концепції „Нова українська школа”, інформатизація освітнього процесу, оснащення закладів освіти засобами інформаційно-комунікаційних технологій (придбано 90 навчальних комп’ютерних комплексів, 22 комплектів інтерактивних комплексів, 40 інтерактивних панелей).

У ході засідання члени комісії скерували й інші питання, які потребують погодження у цей час, на розгляд чергової сесії облради.

Про це повідомляє депутат Закарпатської облради Йосип Борто.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах